1,2 miljoen kijkers voor Bureau Van den Heuvel


De kijkcijfers van dinsdag 30 januari 2007 (SKO)

Bureau Van den Heuvel (TROS, Ned1, 21:05) – Het nieuwe misdaadprogramma Bureau Van den Heuvel van de TROS beleefde drie weken geleden een mooie première, toen het interview van John van den Heuvel met Willem Holleeder veel publiciteit opleverde. Ook het programma Bureau Misdaad dat Van den Heuvel in 2005 presenteerde voor RTL 5, kreeg veel aandacht. Vlak voor de start van dat programma werd de onderwereld opgeschrikt door een reeks liquidaties.

Publiciteit is leuk, maar dit ging net even te ver“, aldus Van den Heuvel bij TVgids Online. “Ook voor de start van Bureau van den Heuvel kreeg ik, dankzij mijn interview met Willem Holleeder, veel aandacht in de media, maar een liquidatiereeks bleef ditmaal uit. Gelukkig maar, want ik kijk niet met plezier terug op die eerste week van Bureau Misdaad, ook omdat ik sommige slachtoffers persoonlijk kende.” Vorige week dook het programma Bureau Van den Heuvel voor het eerst onder de grens van één miljoen kijkers. De misdaadshow trok gisteren 1.211.000 kijkers (madl: 18.2%).

Goede tijden, slechte tijden (RTL4, 20:03) – De dagelijkse soap Goede tijden, slechte tijden van RTL 4 wist tot enkele jaren geleden avond aan avond ruim twee miljoen kijkers aan de buis gekluisterd te houden. De afgelopen maanden lijkt de serie zich in een kijkcijferdip te bevinden. “Afgelopen najaar was er een lichte stijging, maar nu zit de soap weer in het slob“, aldus de showrubriek SBS Shownieuws. “Onzekere tijden dus voor de acteurs in de serie, die ooit het kijkcijferkanon was van RTL 4.” De entertainmentrubriek van SBS 6 vroeg enkele betrokkenen naar een reactie. Volgens scenarioschrijver Olga Madsen lopen de kijkcijfers van Goede tijden, slechte tijden helemaal niet terug. “Als je iedere dag nog 1,3 miljoen kijkers trekt, dan is er geen sprake van lagere kijkcijfers“, aldus Madsen. Een zegsvrouw van RTL Nederland erkent dat de kijkcijfers van ‘GTST’ wat lager zijn dan de zender gewend is: “De kijkcijfers zijn inderdaad iets lager, maar we maken ons geen zorgen.” RTL-baas Fons van Westerloo liet vrijdag in De wereld draait door nog weten zich geen zorgen te maken over de soap. “Nee, dat scoort nog heel hoog“, aldus Van Westerloo. Goede tijden, slechte tijden werd gisteren door 1.396.000 kijkers (madl: 21.2%) bekeken.

What about Brian (NET5, 21:25) – De 32-jarige Barry Watson speelt hoofdpersoon Brian in de komedieserie What about Brian, dat sinds kort op de dinsdagavond van NET 5 te zien is. De acteur was tien jaar lang te zien als domineeszoon Matt in de televisieserie 7th Heaven. In What about Brian speelt hij een heel andere rol. Brian, die verliefd is op de verloofde van zijn beste vriend, is niet erg gelukkig in de liefde. In het echte leven is hij gelukkig met Tracy Hutson, een styliste bij het woonprogramma Extreme home makeover, dat ook door NET 5 wordt uitgezonden. De twee hebben sinds kort een zoontje. Alleen rozengeur en maneschijn is het niet in Watsons leven, want vijf jaar geleden werd er bij hem de ziekte van Hodgkin, een vorm van kanker, geconstateerd. Die lijkt nu onder controle. “De dag dat ik ontdekte dat ik kankervrij was, heb ik een hondje gekocht en hem Hodgkin genoemd. Mijn familie vond dat ik dat niet kon maken, maar ik zie het anders. Die hond is de goede Hodgkin en die houdt hopelijk de slechte versie buiten”, vertelt Barry Watson in Televizier. What about Brian werd gisteren door 435.000 kijkers (madl: 6.6%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen