‘Talpa stopt met Het land van Maas en Geel’

Geplaatst op Fri 08 Dec 2006 om 20:08Talpa stopt met de talkshow Het land van Maas en Geel. Dat bevestigt een woordvoerder van de zender aan het ANP. Het programma komt nog acht keer op de buis. “We dachten een leuk nieuw programma voor een breed publiek te gaan maken. Maar de kijker heeft aangegeven dat het niet aansluit bij hun wensen, dus stoppen we er- mee“, aldus de zegsman. Het land van Maas en Geel van Cees Geel en Bridget Maasland is iedere maandag tot en met donderdag om half elf ‘s avonds te zien.

Dat Talpa opnieuw door het stof moet, is volgens de zegsman niet waar. “De perceptie bij de mensen is dat we dat wekelijks doen, maar dat valt wel mee. Het is echt niet anders dan bij RTL en SBS6 destijds. Zij schuiven nog regelmatig met de programmering. Dat zijn nu eenmaal de wetten van de commerciële televisie. Wij brengen veel nieuwe programma’s, dan gaat er statistisch gezien ook vaker wat mis.” Het land van Maas en Geel wordt dagelijks door ongeveer 100.000 mensen bekeken.


64 Reacties op “‘Talpa stopt met Het land van Maas en Geel’”


 1. Roog

  Oeps ;)

 2. Mike

  De kijkcijfers van dit programma zijn echt dramatisch. Ik heb alleen de eerste uitzending tot de eerste reclame-onderbreking gezien en dat viel me zeer tegen. Ik weet niet of het duo sindsdien gegroeid is maar toen was het een ramp.

 3. Coco

  Dit was te verwachten, ze kunnen gewoon niet interviewen en het zag er sowieso heel rommelig uit. Weer een flop voor Talpa!!!

 4. Johan B.

  Dat is snel. Met EL hebben ze langer gewacht om te stoppen. Nu nog de moed hebben om te stoppen met DGK en wie weet krijg ik dan toch nog een beetje waardering voor Talpa. Voor het eerst collega’s gehoord die enthousiast waren over een programma van Talpa. Ik heb het in dit geval over M/V. Zelf trouwens nog niet gezien.

 5. [MikE]

  Had ik ook wel verwacht. Er zat totaal geen progressie in. Het werkt gewoon niet.

 6. [dannyºlinkers).nl - binnenkort helemaal nieuw!

  Wel erg snel, maar wel verwacht!

 7. Erwin

  Tja, het programma krijgt dus toch de kans niet om 3 maanden vol te maken. Misschien was het wijsheid geweest om er volgend jaar pas mee te starten wanneer de 24 uurs programmering stond. Het is nu toch een lastige tijd met de feestdagen voor de deur.

 8. wim

  wat een afgang voor deze zender de ene flop volgd ed andere op.

 9. wim

  RTL de zender van de armoede.
  Wat een afgang, verleden week blij dat de laatste baantjes was, en wat zie je vanavond weer baantjer.
  Wat een minachting voor de kijkers

 10. Mickey

  Zat er aan te komen, ben wel verwonderd dat Cees Geel zijn eis van 3 maanden zo snel terug getrokken heeft.

  Jammer vond het wel een leuk programma om zo af en toe in bed te kijken … maar missen zal ik het niet :)

 11. Sebas

  Bij Talpa gaat het niet om het aantal flops, maar omdat de successen… als ze in drie seizoenen genoeg successen weten te krijgen, dan wordt seizoen vier vast heel spannend. Raar alleen dat ik de successen uit seizoen 1 nergens meer terug zie… iemand enig idee wat er bijvoorbeeld met Van Speijck is gebeurd?

 12. Rens

  Goed dat er niet maandenlang mee doorgegaan wordt, als het flopt flopt het en is langer doorgaan geld weggooien.

  Van Speijck komt weer op de buis Sebas, het is zelfs al gefilmd naar ik meen.

 13. Mickey

  Wat word de vervanging van HLVMEG???

 14. Jelmar

  Yes, had al veel eerder moeten gebeuren.

 15. Mickey

  @ Johan

  als DGK moet stoppen moet alles in de vooravond behalve DonD er uit, na DonD is DGK het best bekeken vooravond programma van Talpa … ik weet het of dat iets is waar je trots op moet zijn ;) … maar dat verhaal kennen we nu wel :P …

  Ik betwijfel of er een programma dat beter bekeken word dan DGK geplaatst kan worden in de Talpa vooravond :)

 16. Jorzz, Pittige Feestdagen

  @Wim
  Ja, jij bent fan van de Publieke Omroep. We weten het ;) . Veel mensen vinden Baantjer nog erg leuk. En dat weet RTL. Trouwens.. vorige week zond RTL de laatste NIEUWE baantjer uit en niet de laatste baantjer voor altijd. De herhalingen zullen wel een tijd door blivjen gaan namelijk.

 17. Maurits

  Vind ee vervangen van Bridget door Jan Joos en Umberto veel beter..!

 18. ik kijk ook niet

  Ik heb de oplossing: Talpa moet niet 24/7 gaan maar 0,5/7 !! Alleen DonD uitzenden en verder niets… Bereiken ze het hoogste aandeel mee voor de zender gedurende de tijd dat ze uitzenden…

 19. jansen en jansen

  Elive blijft wel uitzenden met nog minder kijkers. Kennelijk wordt dit programma financieel ondersteund door Prive/Telegraaf. Maar je kan niet alle programma’s bij Talpa beeindigen wat tegenvallende kijkcijfers heeft. Blijft er alleen een beetje voetbal en mevr. de Mol over.

 20. M@rk-Bred@.

  En wanneer wordt nu de stekker uit Talpa zelf getrokken? Wordt écht hoog tijd!

 21. Rene [van Gee]

  Het getuigt ook van goed ondernemeershap als je weet dat je met een programma moet stoppen. Het is bij Talpa tv nu al zovaak gebeurd dat het gewoon een zielige vertoning aan het worden is.

  Zakelijke mislukkingen worden hier en daar al “talpaatjes” genoemd. Tja het zat er dik in.

 22. Craig

  Nou wat een shock… alsof ook maar een iemand (behalve Mickey dan ;) ) dacht dat dit niet zou floppen. :lol:

 23. Sjon van der Roggelkamp

  Ze kunnen beter porno uitzenden, dat “trekt” letterlijk en figuurlijk nog meer kijkers dan deze baggershow

 24. Yamaha

  Het best bekeken amusementprogramma van Talpa is om 8 uur met Bo, Deal or no Deal en die zit iedere dag rond de 500.000 en verder is het meest bagger….

 25. David

  Grappig altijd hoe Talpa zegt: ‘maar bij SBS en RTL was het in het begin ook veel minder’.

  Kleine verschillen:

  -RTL kwam in de markt toen nog niemand commerciele televisie kende, en het ook wantrouwde. Bovendien zond RTL-Veronique in het begin erbarmelijk slechte programmas uit. Toen Veronique RTL4 werd, was het marktleider.
  -SBS begon inderdaad ook klein, maar groeide wel, er zat een stijgende lijn in.
  – Talpa is met HEEL VEEL aandacht in de markt gezet, bijna iedereen wist wanneer ze begonnen. In het begin waren de kijkcijfers nog redelijk (in de buurt van de 10%), maar dit zakte alleen maar vanaf begin dit jaar.

  Kortom, Talpa moet gewoon toegeven dat er iets mislukt (wat ook geen ramp is, alhoewel dr erg veel mislukt natuurlijk) en niet altijd zeggen dat RTL4 en SBS6 in het begin ook niet groot waren, want die vergelijkingen slaan helemaal nergens op.

 26. Craig

  RTL en SBS begonnen niet eens met Eredevisie dus ik snap niet wat Talpa loopt te huilen.

 27. Ik

  Quotesvan vorige week:

  Maasland: “..publiek in de studio vindt het programma hartstikke leuk om bij te zijn. Ook onze gasten blijven regelmatig hangen voor een drankje. Op straat en in mijn vriendenkring zijn de reacties overwegend positief”. En mijn vrienden zeggen recht in mijn gezicht als ze iets niet goed vinden..”

  Maasland: “..John de Mol vindt het ook een hartstikke leuk programma. Volgens hem heeft het potentie, juist vanwege onze a-typische manier van presenteren..”

  Geel: “..DWDD en Dit was het Nieuws hadden scoorden in het begin ook niet best. Goed, die programma’s hadden toen al meer kijkers dan wij nu, maar wij zitten ook op een zender die minder kijkers trekt..”

  Geel/Maasland: “..Alle aversie die mensen tegen commerciele omroep hebben wordt nu op Talpa geprojecteerd. Komt door de Nederlandse mentaliteit: doe maar gewoon, alles boven het maaiveld wordt afgehakt, iemand die geld heeft, gunnen we niks..”

 28. Talpafan.nl

  De kijkcijfers zijn gewoon niet goed, dan treed de commerciele wet in. Kappen er mee.

  Jammer dat het weer een flop is geworden. Misschien moeten we wat meer tijd nemen voor een programme en meteen met een top uitzending komen.

  De potentie was er wel, maar de uitwerking was niet super. Voor de rest wel een aardig programma. Maar ja het is op Talpa, en daar willen mensen niet zo graag naar kijken.
  Talpafan.nl

 29. Ik

  Schandalig!!! Ze hadden de garantie gekregen dat ze drei maanden door konden gaan ongeacht de kijkcijfers!!! Dat had Cees Geel als eis gesteld. Nu worden ze er na een maand al uit geflikkerd. Terwijl Santegoeds al bijna een jaar aan het klooien is.

 30. Jorzz

  Moeilijk hé rudolf, een programma zelf maken….

  TALPA zou wel even laten zien hoe dat moest; waar is nu de Grote John de Mol?

  In geen velden of wegen te bekennen; zoals met alles wat daar mis is; totale misplaatste arrogantie, opdoeken die handel!

 31. Piet

  @Jorzz: Wie is Rudolf???

 32. Chiel

  Die ex kok van Life and coking :D

 33. Theo

  Rudolf the red nosed reindeer??
  Jorzz is al helemaal in kerststemming ;)

 34. Ik

  @Jorzz: Is Rudolf het rendier van de Kerstman.

 35. Theo

  Die is toch alleen bekend bij Jorzz :P

 36. Ik

  @Theo: Twee mensen, één gedachte! Maar wie is Rudolf?

 37. Jan Veerman

  Land van de Gele Maaslander was vanaf het begin een inlossing van een aantal beloften. Al 2 weken wisten ze dat het programma na 1-1-2007 niet meer terug zou komen. We missen er niets aan. Deborah Flens is daar mede verantwoordelijk voor. Programma’s maken moet je aan goede programmamakers overlaten. Na de 3de pilot kon je al weten, dat het mis zou gaan. Heb ik de regisseurs ook meegedeeld, waar het niet goed zat. SMSjes kwamen gisteren dan ook binnen

  Talpa is alleen nog te redden door een wonderdokter. Dat is niet John, en zeker niet Deborah of Van Westerloo. Talpa stop met vriendjes binnenhalen van Endemol…
  Gelukkig is er meer dan Talpa!

 38. Coco

  Zit Rudolph soms ook bij Talpa dan? Vandaar dat ik hem nooit meer zie. Het is inderdaad wel inconsequent als je na EEN maand al hier de stekker uitrekt en bij Entertainment live niet, ik dacht dat die ook gingen stoppen? Ik ben er echt niet voor om met Geel en Maas door te gaan, maar dan ook de stekker bij de vervelende Santegoeds eruit….

 39. Insider

  Rudolf is Rudolf Polderman één van de beste vrienden van Remko van Westerloo. Hij kwam met hem mee van NET5. Hij is eindredacteur van Het Land van Maas en Geel. Hij zat eerst in Laren als Creative Manager, maar daar heeft John persoonlijk een ander neergezet. Dit was een soort van outplacement om nooit neer terug te komen. Ik ken hem nog van AT5, daat was hij er ook al uit geflikkerd.

 40. Frits

  De andere beste vriend van Remko van Westerloo is Ernst-Paul Hasselbach. Die van Expeditie Robinson en ook nog Manager Reality bij Talpa. Hij heeft successen als De Bouw, 7 Plagen, Big Brother Hotel en De Gouden Kooi op zijn naam staan. Hij heeft samen met Marjolein van Westerloo, de zus van Remko van Westerloo, het programma Expeditie Robinson naar God geholpen. Een fantastisch programma werd van de ene op de andere dag weggetrokken bij de producent die het groot had gemaakt. Marjolein van Westerloo is weer de vrouw van Ronald Goes, de Algemeen Direkteur van Talpa. Arjan van Westerloo doet de sport bij Talpa en de vrouw van Remko van Westerloo produceert weer programma’s voor Talpa, waaronder 7 Plagen. Wordt het niet eens tijd dat John de Mol schoon schip maakt en die hele kliek er in één keer uitzet.

 41. Atmos

  NEXT ………..alles stopt maar gaan wel 24/7 uitzenden :)
  Ben idd benieuwd waar ze dit keer mee komen aanzetten.

 42. Talpafan.nl

  Ja ik ook, want De Slimste kan niet meer. Denk dat ze komen met een Buitenlandse serie welke nog op de plank ligt. Of hh.

 43. Purmerend

  hopelijk crossing jordan was goed voor 250.000/400.000

 44. TOTP

  Alle executives moeten worden ontslagen, en er moet een compleet nieuw team worden aangesteld bij Talpa naar mijn idee. En dan moeten ze is gaan kijken wat scoort, die programma’s optimaliseren in kwaliteit en heel goed gaan promoten. Met de programma’s die wel scoren als lead-in moeten andere KWALITEIT-programma’s (dus geen real-life soap of een überslechte comedy als Man en Paard) worden geintroduceerd. Naar mijn mening komen de kijkers wel als er maar goede programma’s geproduceerd worden en er goed gepromoot wordt. Wat niet betekent alleen maar promo’s op de zender, want er kijkt niemand. Dan bedoel ik billboards, banners op goed bezochte NL-websites, acteurs en presentators naar elk programma sturen wat er maar is en flink hun programma’s laten aanprijzen, etc.
  Een format als Big Brother is niet uitgewerkt naar mijn mening, want in oa de UK, Australia en de US komt er al resp. een 8e, 7e en 8e seizoen. En waarom, omdat ze creatief zijn en er goed gecast wordt. Hetzelfde geldt voor ER/Survivor. Want het blijkt wel dat als een programma goed gemaakt is en leuk is, zie Miljoenenjacht, dat er wel gekeken wordt. Want wat Koppensnellers en Man en Paard niet voor elkaar kregen na De Wedstrijden op zondag, kreeg Miljoenenjacht wel voor elkaar. En dat was zelfs deels tegenover Boer zoekt vrouw.

 45. Chiel

  Rond de 125.000 per dag bedoel je, dát scoorde het!

 46. wim

  TOTP: miljoenenjacht heeft wel meer dan 1 miljoen kijkers ingeleverd, als toen het nog bij de TROS zat.

 47. Theo

  @wim
  aber naturlich bei der Publieken ist alles besser :)

 48. Talpafan.nl

  @ totp, Talpa heeft nu van alles wat. Maak meer keuzes. Misschien heeft wel nut om iedereen de laan uit te sturen, maar ja die moet je ook allemaal af betalen enz.

  Daarnaast is dat volgens mij juist paniek voetbal, we kicken iedereen er uit.

 49. Mickey

  @ Wim

  ja en dat is ook al bijna 2 jaar terug en 3 seizoenen geleden dat het bij de TROS was (of nog langer geleden!) verder bij de start bij Talpa verloren Miljoenenjacht en 1 tegen 100 practisch geen kijkers, een formule kan ook uitwerken he ;) :P

 50. Coco

  Inderdaad die hele familie bende die Talpa runt moet eruit, kennelijk doen ze het gewoon slecht, laat de van Westerlootjes ( op vader Fons na dan) lekker in hun sop gaarkoken, want ze hebben helemaal niets teweeg gebracht bij Talpa en wel intussen lekker zakken vullen, kassa!!! Talpa bestaat naar mijn mening louter uit omhooggevallen zakkenvullers!!!

 51. [MikE]

  @Talpafan: Het is nooit goed wat je doet. Als je iedereen ontslaat dan zeiken mensen dat het een zinkend schip is. Als je ze houdt schreeuwen de mediaspecialisten hier op mediacourant dat ze het probleem ontkennen.

  Datzelfde geldt voor het feit dat Talpa nog geen media offensief is begonnen voor haar zogenaamde negatieve imago. Overigens is dat imago helemaal niet zo negatief, althans ik merk er niks van. Mensen in mijn omgeving klagen wel eens over de lange reclameblokken tijdens de Wedstrijden. Maar verder ken ik niet iemand die niet naar Talpa kijkt, puur en alleen omdat John de Mol er achter zit. Dat zijn alleen van die vage communisten en die zijn hier écht in de minderheid.

  Het imago volgt het marktaandeel wel. Maw: als er meer mensen kijken, zal het imago vanzelf veranderen, dat gebeurde ook met SBS. Als je nu ineens een campagne gaat voeren met de leus: “Talpa: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”, dan neemt ook niemand het hier serieus.

  De slotconclusie: Het is nooit goed genoeg. Het is juist goed dat Talpa zo’n olifantenhuid heeft en zich niet zo veel aan trekt van al die kritieken die totaal niet onderbouwd en weerlegt zijn. Dat pleit voor veel succesvolle mensen. Ga op je koers af, en laat je niet te veel van de kaart brengen door allerlei mensen die niets bereikt hebben, en er altijd wel iets over te zeggen hebben.

  De kijkcijfers van Talpa zijn voor een beginnende zender echt zo slecht nog niet. Dan kun je mij wel weer voor gek verklaren. Maar het is een televisiewet dat als je een nieuw station begint, en je koopt veel programma’s op, dan zet de concurrentie net zo hard weer een goed nieuw programma in. Vaak zelfs in het zelfde genre, dus die kijkers blijven veelal wel.

  Als je kijkt naar de kijkcijfers die Talpa nu heeft op bijvoorbeeld 20.00 dan hebben ze al een enorme slag geslagen met Deal or No Deal. De komende drie jaren zullen er meerdere programma’s komen die dat succes deels, geheel of zelfs overtreffen. Maar dat gebeurd nou eenmaal niet binnen 3 weken, 3 maanden of een jaar. Gewoon doortrappen en gas geven. Veel geduld, en dat is een schone zaak.

  Moest je de reacties hier eens zien toen bleek dat Talpa gedurende dag vooral met herhalingen en Tell Sell-achtige programma’s kwam. Terwijl niemand zich besefte dat Talpa toen pas 3 weken wist dat het uberhaupt dagtelevisie kreeg.

  Zo ongenuanceerd al die meningen en reacties hier. Van fanbois, tot haters. Het is soms gewoon te triest voor woorden!

  Iedereen komt hier te snel met een mening. Zonder eerst hun huiswerk te doen.

  Klaar.

 52. TOTP

  @wim: Maar dat wil nog niet zeggen dat geen hit meer is. Boer zoekt vrouw, wat zeker wel weer een vervolg zal krijgen, zal waarschijnlijk ook niet over 3 seizoenen nog gem. 2.7 miljoen kijkers scoren. Dat doet bijna geen enkel goed scorend programma tijdens hun run.

 53. René [van Gee]

  @TOTP
  John moet gewoon verstandig zijn en zijn conclusie trekken, dus stekker uit Talpa televisie. Doe hij dat niet dan zal hij echt nooit meer voor “vol” worden aangezien in de branche. John begint een beetje op een mannetje te lijken dat zijn gelijk wil halen ondanks de wetenschap dat hij geen gelijk heeft.

  Het is niet erg om zakelijk op je bek te gaan. Net doen alsof dat niet zo is, is gewoon pathetisch

 54. wim

  TOTP: en wat te zeggen dan van spoorloos, dat bestaat al meer dan 10 jaar of langer en scoort nog altijd meer dan 2,5 miljoen kijkers, dus het kan wel.

 55. Joop

  Nu nog de zender zelf!

 56. [MikE]

  @Rene: John heeft wel vaker dergelijke kritieken op zich gekregen in het verleden. Bijvoorbeeld bij Endemol, enz. enz. Hij gaat door omdat hij in het concept geloofd, vertel mij wat daar slecht aan is? Het martkaandeel van Talpa is niet zo hoog, maar ontzettend hoog voor een startende zender. Wie zegt dat je gelijk na twee jaar moet verdienen aan je zender. Daar kun je best 5 jaar voor uittrekken.

  Sommige dingen lukken pas na 10 jaar. Heb jij je wel eens verdiept in de materie? John de Mol Produkties BV was de eerste 7 jaar van haar bestaan een zinkend schip. Toen John bijna failliet was, klopte hij bij Van Kooten aan, en die zak wel een X-factor in John. Uiteindelijk ging het bedrijf winst maken na 7 jaar, niemand zag het toen. Dat je überhaupt met televisie winst kon maken, de enige buitenstaander in producentenland was Joop van den Ende destijds en die was er al een paar keer bijna aan onderdoor gegaan.

  Als het nu 1982 was, en Mediacourant bestond ook. Dan had jij gewoon weer gezegd dat John de Mol Produkties BV een zinkend schip was, en dat als hij aanzien wou behouden hij het beste kon stoppen.

  Man, bij jou is het glas altijd half vol. Zelf zeker nog nooit iets bereikt.

 57. [MikE]

  ‘half leeg’ bedoel ik;).

 58. TOTP

  @wim: Ik kijk naast Miljoenenjacht nooit naar Talpa, maar ik blijf erbij dat de zender met de juiste programma’s, juiste schema en aggressieve promotie een behoorlijke goed scorende zender kan worden. Het zal misschien niet voor 2010 gebeuren. Maar ik denk als ze van nu af aan de juiste weg in slaan en dus eindelijk eens kwaliteit op de buis brengen, naast de occassional uitzondering tot nu toe, en een goed schema in elkaar zetten Talpa er zeker kan komen.
  En er zijn idd uitzonderingen op de regel. Naast Vermist zullen er wel nog meer programma’s zijn die HEEL goed scoren na zoveel jaren. Maar goed scoren kan alsnog betekenen dat een show een hit is. Met het huidige inwonersaantal van Nederland is +1 miljoen toch nog altijd een goede score. Helemaal als een programma in de demo 20-49 ook goed scoort (ik weet niet of Miljoenenjacht dat doet, maar goed).

  @Rene: De stekker uit Talpa trekken zou ik echt de domste zet ooit vinden. Een programma cancellen als het niet scoort na een korte periode, OK. Maar om te stoppen met een zender na 2 seizoenen, zou echt stom zijn. Niet alleen na alle gemaakte kosten. Ook al zouden die potientieel nog hoger kunnen worden, maar er zit met een juiste strategie echt wel potentie in de zender.

 59. TOTP

  Ik bedoelde Spoorloos ipv Vermist

 60. ronb

  Strategisch erg slim om een actualiteitenprogramma te beginnen als de verkiezingsstrijd in volle hevigheid is losgebarsten. Bij Talpa knopen ze de ene mislukking aan de andere. Alleen het feit dat ze op zondagavond voetbal uitzenden en op zaterdag avond bezorgt ze nog een redelijke kijkdichtheid.
  Dat er maar een beperkt aantal kijkers zijn die de uitzendingen ook nog waarderen is totaal ondergeschikt. Als John de Mol ballen had zou hij proberen een zender op te zetten zonder voetbal en de bijbehorende reclameinkomsten.

 61. Bart

  Hoe zit het eigenlijk met de plannen van Talpa om zelfs een tweede zender te beginnen… Dat wordt helemaal een uitdaging als je al niet succesvol kunt zijn met één zender.

 62. Mickey

  @ Bart

  dat staat op de lange baan, nu Tien, 24/7 uit gaat zenden, willen ze eerst een 24/7 zender op de kaart hebben…

 63. Jack

  Ik heb de laatste uitzending met plaatsvervangende schaamte gezien. Wat zijn die twee slecht. Maasland praat erg veel en vooral zo onduidelijk dat ze nauwelijks is te verstaan en haar interview-techniek is dramatisch. Geel probeert het wel maar heeft blijkbaar niet door dat hij niet op het toneel staat, dus Geel hou je bij je leest en ga weer acteren wat je zo schitterend kunt. Misschien kan Maas nog eens in de Playboy komen staan. Hoeft ze niets te zeggen en de teksten zijn van een ander. Sorry Maas en Geel, maar….. eigen schuld.

 64. Theo

  Maasland alweer in de Playboy??

  Ok dan meer als opvolger van “Woef hoe word ik een beroemde hond” de serie voor Playboy “Miauw hoe krijg ik een beroemde poes”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.