1,3 miljoen kijkers voor X Factor


De kijkcijfers van zaterdag 2 december 2006 (SKO)

X Factor (RTL4, 20:02) – X Factor is sinds twee weken niet langer het best bekeken amusementsprogramma op de zaterdagavond. X Factor noteerde vorige week nog een derde plaats in de kijkcijfers top-15, deze week bezet X Factor de zesde plaats in de lijst met 1.301.000 kijkers (madl: 19.5%) (vorige week: 1.614.000 kijkers, madl: 24.9%). In de uitzending van vorige week waren de laatste audities te zien. In ‘De Con- frontatie’ strijdt de jury tegen elkaar.

Jurylid Henk Temming begeleidt in X Factor de categorie 26+. Hij vindt het onbegrijpelijk dat RTL voor hem heeft gekozen. “Ze hebben echt hun best moeten doen om mij te overtuigen om in de jury plaats te nemen“, vertelt Henk bij TVgids Online. “Aanvankelijk heb ik geweigerd, want dat jureren leek me niets. Pas toen ik hoorde dat ik ook de kans kreeg om met de talenten te gaan werken heb ik ja gezegd. Dat is tenslotte mijn vak.Henkjan Smits heeft de categorie 15 tot 26 jaar onder zijn hoede en Marianne van Wijnkoop doet de groepen. Henk: “Volgens Henkjan heb ik de kandidaten die in de categorie bejaard tot schijndood thuishoren. Dat mag hij zeggen, maar ik denk dat ik met deze mensen verder kom dan hij met zijn jonge talenten. Niet dat ik twijfel aan zijn integriteit, maar wel aan zijn manier van werken. Wat hij doet is kortetermijnwerken, zoals de meeste platenmaatschappijen doen, maar als artiest slaag je pas echt als je werkt op de langere termijn.

Eurovisie Junior Songfestival (AVRO, Ned3, 20:15) – Rusland is de winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival. Het lied ‘Lente Jazz’, gezongen door de 9-jarige tweeling Maria en Anastasia won de eerste prijs. De 14-jarige Kimberly vertegenwoordigde Nederland met de ballad ‘Goed’, zij eindigde op de twaalfde plaats. Voorafgaand aan het songfestival liet Kimberley nog weten: “De andere liedjes zijn heel erg goed. Het zou daarom al mooi zijn als ik de toptien haal.” De eerste repetitie, maandag, verliep nog wat moeizaam. “Ik had een groot stadion verwacht, maar dat viel wel mee. Wel is het podium zo groot dat ik moet zingen met een oortje in, om mezelf te kunnen horen. Daar moest ik erg aan wennen.” Het besef dat ze voor een miljoenenpubliek in Europa zou gaan zingen, drong vooraf nog niet tot haar door. “Daar ben ik niet mee bezig. Je ziet die mensen toch niet. Ik moet mijn noten halen, leuk lachen en de show maken, dat is het belangrijkste.” Het Eurovisie Junior Songfestival werd gisteren door 739.000 kijkers (madl: 10.6%) bekeken.

Yacht Vision (RTL4, 17:27) – Marilou le Grand presenteert dit seizoen niet alleen de TV Makelaar, ook is ze sinds gisteren te zien in een nieuw seizoen van Yacht Vision bij RTL 4. “Het is ineens heel snel gegaan“, vertelt Marilou in Televizier. “Ik had net gezegd dat ik bij Lijn 4 zou stoppen, toen er al iemand van Endemol aan de lijn hing met de vraag of ik het stokje van Sylvana Simons wilde overnemen. Ik wist niet eens dat ze weg zou gaan bij TV Makelaar. Geweldig, want ik heb altijd van huizen en interieurs gehouden en ben ook heel vaak verhuisd in mijn leven. En ook nog een goed scorend programma op prime time. Super.” Le Grand is erg blij met haar werk. “Ik mag huizen bekijken voor TV Makelaar en voor Yacht Vision op het water zitten. Gelukkiger kun je mij niet maken. In Nieuw Zeeland ging ik met mijn schoonmoeder al hele zondagen langs open-huizenroutes. Gewoon omdat we het leuk vonden om bij mensen binnen te kijken en om interieurideeën op te doen. Toen had ik nog geen idee dat ik nu TV Makelaar zou presenteren, maar het was een ideaal voortraject. Het lijkt er dus op dat het leven zijn eigen plan heeft, dat hoef je niet zelf uit te stippelen. Dus wat de toekomst betreft: ik zie wel waar het schip strandt.” Yacht Vision werd gisteren door 288.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken in de namiddag bij RTL 4.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen