‘Nederland verliest koppositie persvrijheid’

Nederland verliest door de gijzeling van twee Telegraaf-journalisten door justitie haar koppositie op de ranglijst van landen met een vrije pers. Dat meldt de orga- nisatie Reporters without Borders aan het dagelijkse RTL 4-programma Editie NL in de uitzending van vanavond. Reporters without Borders brengt jaarlijks de wereldwijde persvrijheid in kaart. Door de gijzeling van journalisten Bart Mos en Joost de Haas is de persvrijheid in het geding en keldert ons land op de ranglijst.

Eerder deze maand behaalde Nederland nog een gedeelde eerste plaats op de wereldranglijst, met Finland, Ierland en IJsland. “Het gijzelen van journalisten is erg ongebruikelijk. Dit kost Nederland zeker plaatsen“, aldus Jean-François Julliard van de stichting, vanuit Parijs. Julliard kan niet zeggen hoeveel plaatsen Nederland zakt, maar gaat uit van minimaal twintig. Daarmee moet Nederland onder meer Bosnië-Herzegovina en Trinidad en Tobago voor zich laten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen