Natasja Froger vanaf vanavond in Hart in Aktie

Natasja Froger is vanaf vanavond te zien als de opvolgster van Wendy van Dijk in Hart in Aktie (20.30 uur, SBS6). SBS 6 zocht na het afscheid van boegbeeld Wendy van Dijk, iemand met een warme uitstraling en een empathisch vermogen. Natasja Froger bleek de gelukkige te zijn. “Ik had hiervoor slechts acht afleveringen van Schoondochter Gezocht gepresenteerd en wist helemaal niet of ik dit wel kon“, vertelt Natasja Froger bij de GPD.

Maar mijn manager zei: ‘Ze vragen niet zomaar iemand, ze kunnen zo een ander laatje opentrekken. Doe niet zo onzeker’. Nadat ik eenmaal de brieven van de mensen had gelezen, wist ik het zeker. Het voelt zo goed om die mensen te helpen.

Wendy van Dijk was seizoenlang het gezicht van Hart in Aktie. “Natuurlijk is het voor mij een bijna onmogelijke opdracht om het net zo goed te doen als Wendy. Na zeven jaar oogde het programma als een geoliede machine. Maar los daarvan twijfelde ik vooral of de mensen mij wel zouden accepteren. Weten ze dat Wendy echt weg wilde bij Hart in Aktie, omdat ze toe was aan iets nieuws? Anders denken ze misschien dat ik het programma van haar heb afgepikt, en dat is absoluut niet waar. Doorslag- gevend was ook de reactie van Wendy, die het leuk voor me vond. Toen zei ze ook: ‘ga niet naar mijn laatste afleveringen kijken. Daar word je niet blij van. Kijk naar mijn eerste vijf of tien afleveringen, dat is reëel’. Daar had ze wel gelijk in.

Er komen ieder seizoen duizenden aanmeldingen binnen op de redactie van het populaire SBS 6-programma, maar Hart in Aktie helpt alleen mensen die het zelf niet kunnen oplossen. “Het is een hartstikke duur programma en we worden volledig geholpen door de plaatselijke middenstand, die veel van hun tijd en geld weggeven. Dat kan dus niet voor iemand ons uit gemakzucht benadert. Dat wordt heel erg gescreend, maar desondanks blijven er helaas nog veel belangrijke brieven liggen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen