KRO: ‘Pearle misbruikt Boer zoekt Vrouw in reclame’

De KRO en Boer zoekt vrouw-producent Blue Circle beraden zich op juridische stappen tegen opticien Pearle. Dat meldt Novum. Volgens de KRO heeft Pearle de titel en het beeldmerk van Boer zoekt vrouw zonder toestemming gebruikt in een dagbladadver- tentie. De KRO spreekt van ‘ernstige inbreuk’ op het merkrecht dat bij de makers van Boer Zoekt Vrouw berust. In de advertentie is te zien hoe een boer over zijn akker tuurt; in de linker bovenhoek prijkt het Boer Zoekt Vrouw-logo.

Pearle heeft op een ludieke manier ingespeeld op de hype rond Boer Zoekt Vrouw”, aldus een woordvoerder van Pearle bij Novum. “We hebben er niets negatiefs mee bedoeld. De advertentie doet volgens ons ook geen afbraak aan het tv-programma.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen