Buitenlandse versie Puberruil van start bij KRO

De KRO start vanavond de buitenlandse versie van het programma Puberruil onder de naam Puberruil Xtra. In vier afleveringen is te zien hoe van woonomgeving ruilen. Dit keer hebben de deelnemende pubers niet alleen een heel verschillende achtergrond, maar komen ze ook uit een ander land. In de eerste en tweede aflevering van Puberruil Xtra ruilt de Zuid-Afrikaanse Melissa (18) uit Kaapstad voor vijf dagen met het leven van de Nederlandse Kiki (18, foto).

Melissa woont in een buitenwijk in Kaapstad. Ze groeit op bij haar opa en oma, want met haar ouders heeft ze al jaren geen contact meer. Melissa werkt net als haar opa als scout. Zij geeft hiervoor ook voorlichting aan jongeren over seks en aids in een project van de Nederlandse organisatie Stop Aids Now. Hierover praten is in Zuid-Afrika een groot taboe. Tijdens haar verblijf in Nederland krijgt Melissa te maken met voor haar ongewone dingen, zoals een hardcore gabberparty. Ook volgt Melissa, onder toeziend oog van haar ruilouders en nieuwe vrienden, haar eerste rijles.

De Nederlandse Kiki is met haar school actief in de scholentour van Dance 4 Life, een initiatief van Stop Aids Now. Naast de dagelijkse zaken waar Kiki normaal druk mee is, zoals werk, school en bezoekjes aan de sauna, zal Melissa ook meehelpen een dansmarathon op te zetten. In Zuid-Afrika gaat Kiki naar de volledig zwarte school van Melissa, waar ze omgaat met de donkere en gekleurde vrienden van Melissa.

Puberruil Xtra: Kaapstad – Velp is vanavond en volgende week maandag om 21.20 uur te zien bij de KRO op Nederland 3. In aflevering 3 en 4 van Puberruil Xtra (op 11 en 18 december) ruilt Ursel uit Friesland met Liza uit Odessa in Oekraïne.

Bij de KRO zou aanstaande vrijdag ook de Vlaamse miniserie De Kavijaks van start gaan. Deze reeks over de telgen van een arme vissersfamilie tijdens de Tweede We- reldoorlog is verschoven naar vrijdag 15 december (23.00 uur, Ned2). (Foto: L. Jansen)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen