AVRO zoekt hoofdrolspeelster voor Evita

De AVRO gaat volgend jaar op zoek naar de Nederlandse hoofdrolspeelster voor Evita, de beroemde musical van Andrew Lloyd Webber over het leven van Eva Duarte de Perón. Het programma is gebaseerd op het zeer succesvolle BBC- programma How do you solve a problem like Maria (foto), waarin werd gestreden om de hoofdrol van Maria in Andrew Lloyd Webber’s musical The Sound of Music. In de Nederlandse versie van dit program- ma worden diverse audities gehouden.

Na de audities worden tien potentiële hoofdrolspeelsters geselecteerd voor de musical Evita. Daarna volgen de selectieronden onder leiding van een deskundige jury voor de prestigieuze hoofdrol. Het kijkerspubliek bepaalt uiteindelijk de winnaar van het programma. De professionele vakjury heeft hierin geen stemrecht. De rol van Evita Peron werd eerder in de gelijknamige film vertolkt door Madonna.

Willemijn Maas, directeur van de AVRO, is bijzonder verheugd dat de AVRO beslag heeft weten te leggen op het concept. “Dit programma past precies binnen de doelstellingen en traditie van de AVRO om mensen de kans te geven hun creatieve talenten te laten zien“, aldus Maas. “Bovendien wil de AVRO cultuur voor een breder publiek toegankelijk maken. Daarom ben ik ontzettend blij dat we dit Britse succesformat volgend jaar op het scherm kunnen brengen.

Het programma wordt voor de AVRO geproduceerd door Eyeworks. Reinout Oerlemans: “Er was vanuit alle Nederlandse TV zenders veel belangstelling voor dit gewilde programma. Wij denken met de AVRO en de BBC de optimale partners gevonden te hebben om dit programma tot een groot succes te maken. Joop van den Ende Theaterproducties zal deze musical volgend theaterseizoen op de planken brengen.” Wie het programma gaat presenteren is op dit moment nog niet bekend.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen