AVRO zoekt hoofdrolspeelster voor Evita

Geplaatst op do 30 nov 2006 om 16:55

De AVRO gaat volgend jaar op zoek naar de Nederlandse hoofdrolspeelster voor Evita, de beroemde musical van Andrew Lloyd Webber over het leven van Eva Duarte de Perón. Het programma is gebaseerd op het zeer succesvolle BBC- programma How do you solve a problem like Maria (foto), waarin werd gestreden om de hoofdrol van Maria in Andrew Lloyd Webber’s musical The Sound of Music. In de Nederlandse versie van dit program- ma worden diverse audities gehouden.

Na de audities worden tien potentiële hoofdrolspeelsters geselecteerd voor de musical Evita. Daarna volgen de selectieronden onder leiding van een deskundige jury voor de prestigieuze hoofdrol. Het kijkerspubliek bepaalt uiteindelijk de winnaar van het programma. De professionele vakjury heeft hierin geen stemrecht. De rol van Evita Peron werd eerder in de gelijknamige film vertolkt door Madonna.

Willemijn Maas, directeur van de AVRO, is bijzonder verheugd dat de AVRO beslag heeft weten te leggen op het concept. “Dit programma past precies binnen de doelstellingen en traditie van de AVRO om mensen de kans te geven hun creatieve talenten te laten zien“, aldus Maas. “Bovendien wil de AVRO cultuur voor een breder publiek toegankelijk maken. Daarom ben ik ontzettend blij dat we dit Britse succesformat volgend jaar op het scherm kunnen brengen.

Het programma wordt voor de AVRO geproduceerd door Eyeworks. Reinout Oerlemans: “Er was vanuit alle Nederlandse TV zenders veel belangstelling voor dit gewilde programma. Wij denken met de AVRO en de BBC de optimale partners gevonden te hebben om dit programma tot een groot succes te maken. Joop van den Ende Theaterproducties zal deze musical volgend theaterseizoen op de planken brengen.” Wie het programma gaat presenteren is op dit moment nog niet bekend.
26 Reacties op “AVRO zoekt hoofdrolspeelster voor Evita”


 1. René [van Gee]

  Waarom die audities nu allemaal op televisie moeten is mij een raadsel. Ligt het aan mij of begin ik verzadigd te raken van die auditie-ellende?

 2. Hans Anders

  Ziehier de synergie tussen Eyeworks en JvdE Theaterproducties.
  Dit soort samenwerking gaan we waarschijnlijk nog veel meer zien.

 3. TwanDS

  Cryworks bedenkt bijna niets zelf, de goot van TV makend nederland wekt daar voor een habbekrats. Weg ermee…

 4. 744545

  456564456

 5. Anoniem

  Ik heb het liever zoals SBS6 het heeft gedaan.
  Op 1 avond 1 show met meteen de bekendmaking van de winnaar.

 6. xander

  Dit was na ‘Dancing with the Stars’ hét succes op de BBC!

 7. WatcheR

  Wat een mooie opdracht voor EYEWORKS.

  TARZAN zag er ook geweldig uit; ben benieuwd..

 8. Jeffrey

  Wie wordt Tarzan, maar dan anders ;)

 9. Hans Anders

  @TwanDS,

  Ben jij soms ook een van die kinderen die daar na een kortlopend contract weer met de vuilnis op straat is gezet?

 10. Kees

  wat een na aperij van Wie wordt Tarzan. SBS komt ermee… en jah hoor. Opeens is er ook gelijk een andere zender die ermee komt.

 11. Mark

  @ Kees: Volgens mij werd Wie Wordt Tarzan ook door Eyeworks gemaakt.

 12. TwanDS

  @hans,

  Nee, kom ze wel heel veel tegen bij andere produktiehuizen. Denken dat ze Tv kunnen maken.
  Heel triest allemaal…

 13. Frank

  @Kees:
  Zal me niets verbazen als AVRO dit idee al eerder op de plank had liggen, en SBS hier lucht van heeft gekregen en meteen met het idee aan de haal is gegaan.

 14. TOTP

  NBC (US) gaat het Britse format ook vanaf 7 januari op de buis brengen. NBC zoekt naar de nieuwe Sandy en Danny voor Grease, wat volgend jaar opnieuw opent op Broadway. BBC Worldwide gaat het produceren voor NBC, dus Eyeworks zal het format wel voor Nederland gekocht hebben en voor de AVRO maken. En dus niet zelf bedacht hebben.

 15. Coco

  Nep dit zeg, SBS6 komt er als eerste, in Nederland, mee en hup de AVRO moet ook zo nodig, ben benieuwd wie dit gaat presenteren, zoveel sterren heeft de AVRO niet meer en het duo Frits Sissing Renate Schutte, was bij de Televizierring al om je kapot te schamen, vooral Renate. Dus… SBS6 had op dit succes moeten voort borduren door meer van dit soort auditie shows te doen.

 16. Bas V

  Nks naaperij. Tarzan werd gemaakt door Eyeworks met Stage entertainment en zo ook dit programma. SBS wilde het graag hebben maar heeft achter het net gevist. Eyeworks heeft het niet zelf bedacht en speelt daar ook open kaart over. Dat negatieve geouwehoer hier is dus weer voor de zoveelste keer volkomen onterecht.

 17. Roog

  Het was natuurlijk te verwachten dat dit BBC-succes-programma in zijn geheel naar Nederland zou worden gehaald. [zie ook mijn eerdere reactie ten tijden van de lancering van het idee voor de Tarzan-show van SBS.]

  Prettig dat de AVRO het gaat uitzenden, dat scheelt in ieder geval weer talloze reclameonderbrekingen. Aan de andere kant vind ik het jammer dat het om de musical Evita gaat. De kans is daardoor wellicht minder groot dat de echte (nieuwe) kanonnen uit de Nederlandse musicalwereld zullen meedingen naar die rol. Terwijl ik eigenlijk had gehoopt dat [B]Céline Purcell[/B] deze rol zou gaan vervullen komend seizoen. Maar wie weet durft ze ook in een openbare auditie de strijd aan te gaan.

  De presentatie mag wat mij betreft naar [B]Karel van der Graaf[/B]. De enige “echte” A-presentator van de AVRO.

 18. Coco

  Waarom heeft SBS achter het net gevist, Eyeworks is een groot leverancier aan SBS, toch vreemd dat ze dit dan aan de AVRO aanbieden.

 19. Roog

  Hoezo is Eyeworks een groot leverancier aan SBS. Ik kom niet verder dan Sterren dansen op het ijs en Tarzan??

  Daarbij komt denk ik ook dat “Oom Joop” het programma graag op de PO ziet verschijnen.

 20. Thomas

  Groeten uit de Rimboe, Groeten Terug, SBS Darts, SBS Voetbal, Stay or Go, Veronica’s Lekkerste, schieten me als eerste te binnen.

 21. Theo

  Bij RTL heeft hij toch een boycot??
  Alhoewel er wel weer 3 afleveringen van “de 10” zijn besteld voor december.

  Bij Talpa is hij volgens mij ook ver uitgepiest na de flop met NSE en het slecht bekeken 2de seizoen van “de slimste”.

  BNN komt volgend jaar ook niet met een nieuwe IQ test heb ik begrepen, dus hij zal het in Nederland hoofdzakelijk van SBS moeten hebben de komende tijd.

 22. Vogel

  nou ik vind het een superkans voor nieuw talent om op deze manier eventuele erkendheid te krijgen. misschien is het dan wel wat afgezaagd, maar naja boeiend. ik vind het in ieder geval heel goed voor iedereen die hiermee bekendheid wil krijgen.

 23. gerinda

  hoe kan ik me opgeven voor de auditie om de nl evita peron te worden lijkt me wel een uitdaging

 24. Hetty Hoevenaars

  Om voor Evita auditie te doen was een hele ervaring . Persoonlijk vindt ik
  dat ze de eisen wel duidelijker moeten stellen. Ze waren bij de auditie dus duidelijk op zoek naar iemand met een sopraan-stem. Omdat ik zelf geen sopraan ben, kon ik daar dus eigenlijk weinig komen doen. Maar ja, iedere ervaring is toch weer meegenomen.Ik wens de meisjes die wel door zijn hiermee heel veel succes.

  muzikale groeten,
  Hetty

 25. maria

  Ontzettend goed zie ik het verschil tussen de vrouwen. Maar de echte vind ik eigenlijk 2 evita’s ! Een is bijna onmogelijk omdat ze eerst jong en onervaren begint dan lijkt me dat wulpse speelse meisje met dat zwarte golvende haar geschikt, maar marleen is voor mij DE EVita als het gaat om ervaring, zacht en ook een soort boosheid in haar en bitterheid die ze tot uiting kan brengen als iets niet lukt of dat gevoel in de muziek en haar blik legt. Daarom is voor mij Marleen de ervarene vrouw juist zeer geschikt vooral na de scene dat ze aan perron begint en gedumpt is door die muzikant.Kom op marleen, Zet hem Op!

 26. koos van der ende

  zelden heb ik zo n mooi programma gezien op t.v. als EVITA .het heeft mij emotioneel geraakt.ik heb er erg veel van genoten.AVRO dank je wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.