SBS 6 zondag van start met ‘The Path to 9/11’

SBS 6 zendt aanstaande zondag (29 oktober) de eerste aflevering uit van The Path to 9/11, een zes uur durend verslag van de aanslagen op het World Trade Centre en het Pentagon en de gebeurtenissen die daaraan vooraf gingen. Het verhaal begint bij de allereerste aanslag op het World Trade Center in februari 1993 en neemt de kijkers mee tijdens de daaropvolgende gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot de fatale aanslagen op 11 september 2001.

De wereld stond op dinsdag 11 september 2001 even stil toen leden van Osama bin Laden’s Al Qaeda vliegtuigen als wapens gebruikten. “Maar de terreuraanslag kwam er niet zomaar“, vertelt een woordvoerder van SBS 6. “Lang voor de uiteindelijke aanslagen ontstonden er irritaties tussen de twee partijen, de VS en de latere ter- roristische groeperingen. The Path to 9/11 laat in een mogelijk scenario zien hoe die aanloop tot deze dag er uitgezien kan hebben.

De nieuwe dramaserie is gemaakt op basis van de officiële rapporten van de ‘9/11 Commission’. “The Path to 9/11 riep in de Verenigde Staten veel controverse op“, aldus de woordvoerder. “De serie brengt namelijk de aanloop naar 9/11 op harde en uiterst realistische manier in beeld inclusief het falende beleid van de Amerikaanse regering die deze aanslagen niet wist te voorkomen.” De eerste aflevering van The Path to 9/11 is zondag tussen 21.00 en 22.30 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen