Nominaties Televizier-Ring bekend

De Lama’s (BNN), Dancing with the Stars (RTL 4) en Gooische Vrouwen (Talpa) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2006. Op de drie genomineerden kan het publiek stemmen om de winnaar te bepalen. Tijdens het Televizier Ring-Gala op 20 oktober, dat live wordt uitgezonden door de AVRO op Nederland 1, wordt bekend welk tv-programma het meest wordt gewaardeerd door de kijker.

Linda de Mol stond aan de wieg van Gooische Vrouwen. Ze had de nominatie van de komische Talpa-serie niet verwacht. “Wel heel erg gehoopt“, vertelde De Mol gisteren in Shownieuws. “Er is natuurlijk heel veel concurrentie, maar Gooische Vrouwen heeft vorig seizoen wel heel goed gescoord, dus het kon wel. Maar ik was ontzettend blij. (..) Ik vind het echt geweldig om genomineerd te zijn en ook heel leuk voor Talpa, want er is natuurlijk heel veel negatief gedoe geweest.

Sophie Hilbrand (BNN), Yvon Jaspers (KRO) en Anita Witzier (KRO) zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar). Anita Witzier is dit jaar voor de zesde keer genomineerd. “Is het geen wonder?“, grapte Witzier.

De Zilveren Televizier-Ster voor de tv-man van het jaar gaat naar Paul de Leeuw (VARA), Patrick Lodiers (BNN) of Matthijs van Nieuwkerk (VARA). “Ik had het persoonlijk niet verwacht en dan staan er ook nog twee kanonnen naast me, Paul de Leeuw en Patrick Lodiers. Dat is mooi om daar tussen te staan, vind ik. Ik denk dat Paul de Leeuw het wel gaat winnen. En dat zou ik ook helemaal terecht vinden.

Voor de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma zijn genomineerd: Het Klokhuis (NPS), Jeugdjournaal (NOS) en het Junior Songfestival (AVRO). Tooske, die vorig jaar het Junior Songfestival presenteerde, in een reactie bij Shownieuws: “Wat een goed nieuws. Ik vind dat wij ontzettend boffen met onze concurrenten. Dat zij natuurlijk al jaren twee waanzinnig goede programma’s en dat we ons mogen scharen bij twee toppers als Klokhuis en het Jeugdjournaal, dat vind ik heel chique.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen