KRO vanavond met ‘Het grootste taboe’

Geplaatst op Wed 25 Oct 2006 om 16:29

Anita Witzier en Sven Kockelmann (foto) presenteren vanavond rond 21.20 uur op Nederland 1 Het Grootste Taboe, een KRO televisieprogramma gebaseerd op een onderzoek naar taboes in Nederland. In de uitzending worden de meest leuke en spraakmakende van de honderd taboes belicht in de vorm van bijvoorbeeld een liedje, reportage, stand up comedy, straatinterview of discussie in de studio. Het onderzoek naar de grootste taboes is uitgevoerd door bureau TNS NIPO.

Voor het onderzoek hield TNS NIPO een grootscheepse inventarisatie onder duizenden Nederlanders. Uiteindelijk ontstond de Taboe Top 100 die in vanavond in het televisieprogramma wordt gepresenteerd. In tien blokken van elk tien taboes wordt verder ingegaan op het meest opmerkelijke of relevante taboe, onder andere door een reportage over botox-party’s, een onderzoek naar handen wassen na het poepen en een gesprek met een cartoonist die islam-gevoelige tekeningen maakt.

Presentatrice Anita Witzier vindt dat sommige taboes nodig de wereld uit geholpen moeten worden. “Het taboe dat rust op analfabetisme bijvoorbeeld“, vertelt Anita Witzier. “In Nederland kunnen anderhalf miljoen mensen niet lezen of schrijven en ze weten dat meestal al jaren met succes te verbloemen. Op die manier houd je het probleem natuurlijk in stand. Zelfde geldt voor geslachtsziekten: zolang Nederlanders zich dáárr nog voor schamen, zullen steeds meer mensen een SOA oplopen.

Volgens presentator Sven Kockelmann wordt het juist wel tijd voor een paar nieuwe taboes. Kockelmann: “In een tijd waarin moeders hun kinderen de rug toe keren om zo lang mogelijk te verdwijnen in de Gouden Kooi, sommige meisjes klaarblijkelijk het bed induiken voor een breezer en iedereen te pas en te onpas om het hardst roept wat hij vindt – ongeacht de consequenties voor anderen – kan het geen kwaad soms weer wat meer gêne en remmingen te voelen.(Foto: Wim Kluvers)
17 Reacties op “KRO vanavond met ‘Het grootste taboe’”


 1. Maurits

  Leuk decor..

 2. of je nog worst lust

  Het grootste taboe: het onwettige kind van Sven Cockelmann & Anita Witzier !

 3. Theo

  Ik vind die kockelmann (met kaa oo cee kaa) altijd zo’n zelfvoldaan betwetertje.
  Programma lijkt weer een beetje thuis te horen in de style van:
  De beste 10 of de meest beroemde dit of dat.
  Iets waar ze bij de commercielen nu eindelijk eens mee gestopt zijn. U begrijpt…… ik ga niet kijken.

  Het aanbod is vanavond trouwens weer kloten van de bok.
  Ned3 heeft een goede engelse comedy maar die heb ik al gezien, zelfde voor de film op RTL5. De film op Talpa heeft slechts 2 sterren en een bedroevende recentie.

  Dat zal dus wel een DVD box worden :)

 4. Kay

  @ Theo

  Je hebt zeker de Veronicagids? Ik geloof ze ook altijd met die sterren, maar als ik eenmaal een volgens hun 1-sterren film ga kijken is die vaak beter als een 4-sterrenfilm. En trouwens: RTL 4 zend élke woensdagavond een 2-sterrenfilm uit.

 5. Theo

  Yep ik heb de Veronica gids.
  Maar ik baseer me niet op 1 recentie voor een film.
  Op het internet komt hij er ook redelijk beroerd af.

  En over die bagger film op de woensdag op RTL wil ik al jaren niet meer praten :P

 6. Theo

  @Kay

  Klopt dat die sterren aanduiding smaak afhankelijk is.
  The Skulls (bij Veronica) had ook maar 2 sterren maar ik vind dat echt een goede film.
  En vaak is het ook gewoon een kwestie van proberen, dat klopt.
  Maar het hele onderwerp van de Talpa film spreek me ook al niet aan dus ik bedankt.

 7. Jordy II

  ZEG!? HALLO! Waar blijft Midsomer Murders? Er zou nog een of twee aflevering(en) uitgezonden worden, van het nieuwe seizoen! $#@% Hoe moet het nou verder? Ik heb nu alleen maar Jensen, Gooische Vrouwen, TopKok en Noppen & Naaldhakken over! Hotel Babylon alweer afgelopen en Midsomer Murders ook :(

 8. Simon

  @ Theo
  recentie = recensie :)

 9. Theo

  @Simon
  You are right
  Bedankt voor de correctie.

 10. Simon

  @ Theo
  Graag gedaan :)

 11. Mickey

  nou nou theo je leest de Veronica gids en zie je wel de sterretjes die er bij staan (zoals practisch elke film op tv met uitzondering boven de 3 sterretjes komt, 2 is vaak wel de standaart in de veronica gids :P ) Maar je vergeet ook dat het ook de Veronica Gids Film Tip van de Dag is!!!!

 12. Simon

  @ Mickey
  practisch = praktisch (net als in praktijk)
  standaart = standaard

 13. Theo

  @Simon
  Martijn is nog op zoek naar een stagiaire. :D

 14. Simon

  @ Theo
  Ik snap ‘m niet :P
  Verbetert Martijn ook altijd iedereen?

 15. Theo

  Martijn is leraar.
  En als je niet netjes schrijft, of veel taalfouten maakt krijg je geen plaatje in je schrift ;)

 16. Martijnjdd

  Off-topic gezwets van Theo:
  En als je niet netjes schrijft, of veel taalfouten maakt krijg je geen plaatje in je schrift

  Als je je best hebt gedaan, is de kans groot dat je een plaatje (in vaktermen een sticker) krijgt. Maak je maar geen zorgen Theo. Je maakt een goede indruk. ‘k Heb alleen (alweer) vakantie, dus geen stickers bij de hand. :P

 17. Jordy II

  Zoals je vaak kan merken heb ik weinig stickertjes vroeger gehad. Dit is eigenlijk een nutteloze opmerking, maarja ik moest wat. Na drie liter bietensap wordt je ‘n beetje tuureluurs (geintje Theo ;) ).
  Dit is een reactie om even m’n link bij m’n naam te zetten, want anders vergeet ik het. Goed, terug naar Het Taboe Van Nederland: seksuele gevoelens voor je eigen kind! Hmm… en de pedopartij kwam niet aan de 100 handtekeningen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.