Kijkcijfer voorspellen: X Factor

Wendy van Dijk presenteert vanavond de eerste aflevering van de nieuwe talentenjacht X Factor op RTL 4.

X Factor (RTL4, 20.00 tot 21.30 uur) – Bij RTL 4 gaat vanavond de nieuwe talentenjacht X Factor van start. In X Factor, dat wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk, strijden niet alleen solisten en zanggroepen maar ook de drie nieuwe juryleden Marianne van Wijnkoop, Henk Temming en Henkjan Smits met elkaar om de uiteindelijke winst. Ieder jurylid gaat na de audities tijdens de tweede ronde, De Confrontatie, hard aan het werk met de deelnemers uit zijn of haar categorie.

Uiteindelijk destilleren zij ieder voor zich de drie verschillende acts met wie zij aan de liveshows gaan beginnen. De juryleden zetten dan alles op alles om de kandidaten van hun keuze door de verschillende liveshows heen de finale in te loodsen. Uiteindelijk wordt bepaald welke solist of zanggroep het beste zingt, maar vooral wie het meest beschikt over de magische X factor. De uiteindelijke winnaar gaat de studio in om een eigen plaat op te nemen.

Vorige week werd de zaterdagavond gedomineerd door SBS 6, dat de finale van Sterren dansen op het IJs uitzond. Ook het tweede seizoen van het SBS 6-programma Groeten uit de Rimboe ging vorige week succesvol van start met maar liefst 2,3 miljoen kijkers. Het laatste half uur van de X Factor, vanaf 21.00 uur, staat vanavond rechtstreeks geprogrammeerd tegenover het realityprogramma.

Hoeveel kijkers gaat de X Factor volgens jou scoren?

Uitslag X Factor

Kabu – 1.614.000
DEN V + Thomas – 1.600.000

Craig – 1.575.000 – zat met 3.000 kijkers verschil het dichtst bij het door SKO geregistreerde kijkcijfer. X Factor werd door 1.578.000 kijkers bekeken.

Soapies.nl.tt – 1.569.000
Roland – 1.560.000

Met dank aan Wessel Networks

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen