Freek neemt aanloop naar verkiezingsconference

In aanloop naar de verkiezingsconference De Stemming 2006 komt Freek de Jonge vanaf vanavond met het nieuwe VPRO- televisieprogramma Stemmingmakerij, een 25 minuten durend politiek magazine waarin de kijker de cabaretier volgt terwijl hij zich verdiept in de politiek en de kiezer ter voorbereiding op zijn conference. In vier afleveringen praat Freek de Jonge met kiezers, politici en deskundigen.

Hij peilt de stemming op straat en belicht het nieuws van de week. Ondertussen zoekt De Jonge antwoord op vragen als: Wat is er de afgelopen vier jaar gebeurd? Valt er eigenlijk wat te kiezen? En wat is er nu echt van belang? Dit alles met het doel Freek zelf en de zwevende kiezer houvast te bieden in de waan van de verkiezingsstrijd.

In de eerste aflevering, die vanavond om 21.30 uur wordt uitgezonden bij de VPRO op Nederland 2, gaat Freek in op thema’s als vergrijzing en zorg. Freek peilt de stemming bij de senioren van het Willem Dreeshuis, haalt de stemming er uit op de 50+ beurs in Utrecht en interviewt Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen