Culturele strijd in Wildebeesten bij NET 5

Chimène van Oosterhout en Bart Veldkamp, het onstuimige duo uit Peking Express VIP, binden de strijd met elkaar aan. In het nieuwe programma Wildebeesten, dat vanaf zondag 5 november wekelijks om 21.30 uur te zien is bij NET 5, wordt zowel de avontuurlijke als de culturele kant van Zuid-Afrika belicht. Elke aflevering stappen zowel Chimène als Bart onvoorbereid in een andere leefwereld en worden voor een uitdaging gesteld door de mensen die in dat gebied wonen.

De host die wint, krijgt een trofee. Hij of zij geniet vervolgens van het mondaine Zuid-Afrikaanse vakantieleven en onderneemt activiteiten als een safari in een van de mooiste parken van Zuid-Afrika, duiken tussen tijgerhaaien of een helikoptervlucht boven de wolkenkrabbers van Johannesburg.

De host die verliest moet blijven waar hij of zij is en krijgt te maken met de harde maar boeiende leerschool van het echte leven. Hij of zij gaat bijvoorbeeld met de bosjesmannen op stap in de Kalahari of maakt als leerling-parkranger mee hoe het is om te leven en werken tussen de wilde dieren. Na deze stage in het echte leven krijgt de verliezer een test van de mensen waar hij geleefd heeft. Wanneer die volbracht wordt dan krijgt ook deze host alsnog een trofee.

Deze trofeeën zijn belangrijk voor de finale en helpen bepalen wie de ultieme reiziger is van hen twee en die voor geen grens wijkt. “Een strijd om de eer, maar voor twee fanatieke avonturiers voor wie elk spel er een is dat je moet winnen, een strijd die koste wat het kost gewonnen moet worden“, aldus een woordvoerder van NET 5. De finale van Wildebeesten is op zondag 24 december.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen