Autoprogramma PK vanavond van start

De KRO zendt vanavond om 20.30 uur op Nederland 3 de eerste aflevering uit van het nieuwe autoprogramma PK. PK belicht aspecten die niet voor de hand liggen en die veelal gericht zijn op het gedrag en de passie van mensen als het op auto’s aankomt. Het programma wordt gepresenteerd door Bas van Putten en Rob Kamphues. Volgens hen wordt PK geen Nederlandse versie van het goed bekeken Britse programma Top Gear.

Top Gear is uniek, niet te evenaren. En dat heeft niet alleen te maken met een budget waar geen programma in Nederland van durft te dromen“, stelt Kamphues in de GPD-bladen. “Maar wij mogen ook niet klagen bij de KRO. Nieuw in Nederland is dat wij een programma maken over de passie voor autorijden, wat iets heel anders is dan passie voor auto’s.

PK opereert los van commerciële belangen, maar is er niet om de auto-industrie te pesten, aldus de presentatoren. “Als we in aflevering 1 alle auto’s gaan afkraken, krijgen we natuurlijk al gauw niks meer mee. De autofabrikanten vinden trouwens best veel goed. Het zal ze echt worst wezen als je meldt dat het asbakje van de duurste Aston Martin een beetje klein is. Maar ze moeten natuurlijk niet gaan zeuren over een bandenprofiel dat wat slijtplekken vertoont. Daar is zo’n bak toch voor?

Het programma kent diverse onderdelen. Zo rijden bekende Nederlanders in ‘Blinde Angst’ geblinddoekt een rondje over een racecircuit. Onder meer Giel Beelen, Barbara de Loor en Vincent Bijlo doen een greep naar de eerste plaats in het PK Blinde Angst Klassement. In ‘De autodropping’ wordt een stel ’s avonds in het bos gedropt, om vervolgens zonder enig hulpmiddel de opgegeven eindbestemming te bereiken. Verloopt deze ultieme relatietest soepel of wordt het een ramp?

Van Putten en Kamhues hopen met PK hun passie voor autorijden over te brengen. “Wij kennen de auto vandaag de dag alleen nog maar van de file, een uitschieter van 170 per uur onderweg naar de wintersport daargelaten, en we ergeren ons al rijdend blauw aan foutparkeerders en bumperklevers. Terwijl autorijden zo mooi kan zijn.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen