514.000 kijkers voor De Gouden Kooi


De kijkcijfers van maandag 2 oktober 2006 (SKO)

De Gouden Kooi (Talpa, 19:34) – De eerste reguliere aflevering van het gloednieuwe Talpa-realityprogramma De Gouden Kooi werd gisteren door 514.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken. Talpa zendt De Gouden Kooi uit op het oude tijdstip van de telenovelle Lotte (19.30 uur). Lotte is sinds gisteren te zien om 18.30 uur, waardoor de showrubriek Entertainment Live een half uur moet korten. Op het nieuwe tijdstip wisten 220.000 kijkers (madl: 4.6%) Lotte te vinden. Vorige week werd de telenovelle door gemiddeld een kleine 230.000 kijkers bekeken. Entertainment Live trok gisteren 46.000 kijkers.

Waar de maandagavond van Talpa in het teken staat van reality-tv, stond op NET 5 gisteren de strijd tegen borstkanker centraal. De speciale thema-avond werd geopend door de dramafilm Two Against Time (278.000 kijkers). Aansluitend werd het programma I love Pink Ribbon, waarin bekende Nederlandse vrouwen vertelden waarom ze de strijd tegen borstkanker steunen, door 161.000 kijkers bekeken. Volgens imagostyliste Dyanne Beekman zijn er nog heel veel vrouwen die het onderzoek naar borstkanker voor zich uit schuiven. Dyanne bij Tvgids Online: “Ik denk dat veel vrouwen het eng vinden en zich afvragen of ze het überhaupt wel willen weten. Want wat nou als het bij jou ontdekt wordt? Ik kan me daar wel in vinden. Ik maak me hard voor borstkanker, maar zelf heb ik ook nog geen afspraak gemaakt voor een onderzoek. Een uitnodiging op de mat die me dwingt me op een bepaalde dag te melden, zou voor mij echt een stok achter de deur zijn.

Dat zal ze leren (RTL5, 20:33) – Dick Beier, directeur van tien Montessori-scholen, ging voor het RTL 5-programma Dat zal ze leren terug in de tijd. Beier vervult in het programma de rol van directeur van een kostschool uit de jaren vijftig. “Ik pas in werkelijkheid totaal niet in het strenge regime van de jaren vijftig“, vertelt Beier in Televizier. “Dat zal ze leren is dus niet alleen voor de jongeren vreemd, maar ook voor mij een cultuurschok. Ik zit zelf in een keurslijf. Mijn baard moest eraf, mijn haar zit heel anders, ik moet een pak aan – en dat terwijl ik niet eens wist hoe ik een stropdas moest strikken!” Dick Beier vindt niet dat het onderwijssysteem terug moet naar de jaren vijftig. “Maar ik vind wel dat jongeren tegenwoordig te weinig discipline hebben. Ouders gaan vaak inconsequent om met hun kinderen, en misschien ook de scholen, omdat ze geen ruzie willen: pappen en nathouden. Maar daarop gaat hun opvoeding vaak stuk. Soms denk ik: als kinderen weer op een consequente manier worden opgevoed, begrijpen ze uiteindelijk veel beter waar het leven om draait.” Dat zal ze leren scoorde gisteren 504.000 kijkers (madl: 7.4%). Een nieuwe aflevering van Holland’s next top model werd door 576.000 kijkers (madl: 8.5%) bekeken.

P-side (NPS, Ned2, 20:32) – Prem Radhakishun was gisteren te zien in de eerste aflevering van het nieuwe politieke praatprogramma P-Side, waarin hij diverse politici ter verantwoording roept. Volgens Prem wordt P-Side ‘een van de beste televisieprogramma’s op het gebied van de verkiezingen’. “Er zijn veel politieke programma’s, maar weinig met een inhoudelijk debat“, aldus Radhakishun onlangs in de GPD-bladen. “Een politicus schuift ergens aan en krijgt dan zeven minuten om er wat oneliners uit te gooien. Met P-side hebben we acht afleveringen van 25 minuten, waarin een politicus de confrontatie aangaat met de mensen van de straat – dat kan iedereen zijn, van hoogleraar tot vuilnisophaler.” De thema’s die wekelijks voorbij komen, zijn onderwerpen als armoede, jeugdwerkloosheid en veiligheid. “Met Premtime kwamen we op straat en daar voelde je wat er leeft. In feite brengen we dat nu naar de studio. We willen de politici ruim de tijd geven om te zeggen ‘zo zie ik het’ en ‘zo ga ik het doen’. En dan gaan we serieus op de inhoud in.” De eerste aflevering van P-Side is door 187.000 kijkers (madl: 2.8%) bekeken. Recht tegenover P-Side trok het TROS-consumentenprogramma Radar 2.037.000 kijkers (madl: 30.0%) op Nederland 1. De eerste aflevering uit een gloednieuw seizoen Spoorloos werd daaropvolgend door 2.384.000 kijkers (madl: 34.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen