1,6 miljoen kijkers voor Sterren dansen op het IJs


De kijkcijfers van vrijdag 15 september 2006 (SKO)

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 20:29) – Het SBS 6-programma Sterren dansen op het IJs heeft gisteren ruim 200.000 kijkers moeten inleveren ten opzichte van vorige week. De vijfde aflevering van de ijsshow werd gisteren door 1.628.000 kijkers (madl: 25.8%) bekeken, terwijl het programma vorige week nog 1.871.000 kijkers (madl: 27.7%) scoorde. De vijfde aflevering van Sterren dansen op het IJs is tot nu toe de minst bekeken aflevering van het amusementsprogramma.

Na afloop van Sterren dansen op het IJs was Nada van Nie te zien in een nieuwe reeks van het programma Volgens Mama, waarin presentatrices, artiesten of sportsters die geen kinderen hebben, maar ze wel graag willen, enkele dagen op andermans kinderen passen. Volgens Mama werd door 786.000 kijkers (madl: 12.3%). RTL 4 probeert met de combinatie van nieuwe afleveringen van Grijpstra & De Gier en herhalingen van Baantjer kijkers weg te snoepen bij het ijsdansen. Deze politieseries, die in vorige seizoenen beiden moeiteloos meer dan een miljoen kijkers scoorden, werden gisteren door respectievelijk 918.000 en 795.000 kijkers bekeken.

Gewoon Jan Smit (TROS, Ned2, 21:29) – Een nieuw seizoen van de soap Gewoon Jan Smit over de Volendamse zanger Jan Smit ging vorige week van start met 828.000 kijkers. De tweede aflevering van de met een Gouden Televizier-Ring bekroonde realitysoap werd gisteren door 980.000 kijkers (madl: 14.9%) bekeken. De soap bleek vorig jaar een ware kijkcijferhit bij de TROS op Nederland 2. “Ik had niet gedacht dat het zo’n impact zou hebben“, vertelt Jan Smit in Veronica Magazine. “Dat heel Nederland elke vrijdagavond voor de buis zou zitten. Vooral omdat we in het begin vaak dachten: Zitten de mensen hier wel op te wachten? Wat het leuk maakt, is het contrast: thuis de afwas doen, en een paar uur later voor volle zalen staan te zingen. (..) Ik was vóór het programma al wel bekend, maar niet beroemd. Iedereen wist wie Jantje Smit was, maar niemand kende mijn platen. Sinds het tv-programma ben ik Jan Smit die de meeste cd’s van Nederland heeft verkocht. Van iedereen. Bizar? Nee, gewoon kicken!” Na afloop van Gewoon Jan Smit werd de eerste uitzending van Vermist op Nederland 1 door 1.444.000 kijkers (madl: 22.9%) bekeken.

Rat van Fortuin (BNN, Ned3, 21:34) – De nieuwe BNN-quiz Rat van Fortuin, waarvan de eerste aflevering gisteren door 277.000 kijkers (madl: 4.2%) bekeken werd, is de Nederlandse versie van het Engelse programma Distraction. Vier kandidaten worden op alle mogelijke manieren afgeleid terwijl ze een antwoord proberen te geven op vrij gemakkelijke vragen. “Het is een internationale quiz met een groot arsenaal aan spellen, een soort trommel waar wij wat uithalen. En als we zelf een spel bedenken, stoppen we het erin“, vertelt eindredacteur Jason Tegelaar in de GPD-bladen. Ruben Nicolai, gekleed in een net pak, is de onverstoorbare quizmaster in Rat van Fortuin. Nicolai: “Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Het is heel anders dan ik hiervoor heb gedaan, want in Je zal het maar hebben gaat het om de gasten en niet om mij. Nu ben ík de hele tijd in beeld. En ook het studiowerk was wennen. Ik moet nu op een bepaald kruisje staan en in een camera kijken, daar raakte ik in het begin wel van in de war. Ik was meer met de randzaken bezig dan met de quiz zelf.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen