Nieuwe weekendprogrammering Radio 2 bekend

De nieuwe weekendprogrammering van Radio 2, die ingaat vanaf maandag 4 september, is bekend. De vrijdagavond wordt vanaf dan geopend met De Gouden Greep (EO) om 19.00 uur, dat om 20.00 uur gevolgd wordt door discoplaten in BNN’s Het platenpaleis met Sander de Heer. De vrijdagavond wordt afgesloten door KRO’s Marc Stakenburg met Legendarisch Live, dat live concerten uit de archieven van Radio 2 brengt.

De zaterdagavond wordt met ingang van september geopend door Frits Spits, die voor de KRO De strepen van Spits (18.00 uur) zal presenteren. Hierin maakt Frits een selectie van recent uitgekomen albums en beoordeelt deze met zijn ‘streepjessysteem’. Om 20.00 uur volgt Ruud Hermans met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 in KRO’s Classic Albums. Tussen 23.00 uur en middennacht presenteert MAX-stem Meta de Vries Easy Listening, een programma met informatie over nieuwe ontwikkelingen en trends in de kwaliteitspop, wereld-, jazz- en cross-overmuziek. Na middennacht presenteert Harry de Winter een uur lang Wintertijd (AVRO).

Op zondag presenteert Kick van der Veer vanaf 18.00 uur Andermans Veren, het radioprogramma met cabaret en theater. Twee uur later volgt Rinske Wels van de VARA met het programma Uitgelicht, dat nieuws uit de wereld van het cabaret, theater en de kleinkunst brengt. De avond wordt besloten door NCRV-stem Hijlco Span die in Volgspot met een actuele gast uit de wereld van het theater zal praten.

Een volledig overzicht van de nieuwe programmering is online te bekijken.

4 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Wimke
juli 23, 2006 14:38

http://www.radio2.nl/page/nieuwsitem/109010
Hier staat de programmering.

Gast
Goochem
juli 22, 2006 00:15

@Wimke
Zondagskinderen (22-23.00) is verdwenen uit de programmering; de laatste aflevering was al twee weken geleden omdat vorige week North Sea Jazz Festival werd uitgezonden en nu reeds zomer programmering is begonnen.

Hoewel de programering er niet verkeerd uit ziet is het toch jammer dat ‘Round Midnight’ en ‘For the record’ verdwijnen en ‘Easy listening’ van 3 naar 1 uur zendtijd gaat. Hiermee lijkt de jazz volledig van de zender verdwenen. Op radio 4 verdwijnt de jazz ook al. Arrow Jazz heeft alleen Jazz in z’n naam. Blijft alleen de concertzender over voor Jazz…

Gast
Wimke
juli 21, 2006 09:55

De zondagavond blijft het zelfde zoals het nu is.
Geweldig de zaterdagavond met één van mijn favoriete presentator Frits Spits.
Daarna Ruud..
Leuk dat Harry de Winter terug is bij de P.O. !!

Gast
bOris
juli 20, 2006 20:34

Zeer goede programmering !

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen