Nieuwe weekendprogrammering Radio 2 bekend

De nieuwe weekendprogrammering van Radio 2, die ingaat vanaf maandag 4 september, is bekend. De vrijdagavond wordt vanaf dan geopend met De Gouden Greep (EO) om 19.00 uur, dat om 20.00 uur gevolgd wordt door discoplaten in BNN’s Het platenpaleis met Sander de Heer. De vrijdagavond wordt afgesloten door KRO’s Marc Stakenburg met Legendarisch Live, dat live concerten uit de archieven van Radio 2 brengt.

De zaterdagavond wordt met ingang van september geopend door Frits Spits, die voor de KRO De strepen van Spits (18.00 uur) zal presenteren. Hierin maakt Frits een selectie van recent uitgekomen albums en beoordeelt deze met zijn ‘streepjessysteem’. Om 20.00 uur volgt Ruud Hermans met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 in KRO’s Classic Albums. Tussen 23.00 uur en middennacht presenteert MAX-stem Meta de Vries Easy Listening, een programma met informatie over nieuwe ontwikkelingen en trends in de kwaliteitspop, wereld-, jazz- en cross-overmuziek. Na middennacht presenteert Harry de Winter een uur lang Wintertijd (AVRO).

Op zondag presenteert Kick van der Veer vanaf 18.00 uur Andermans Veren, het radioprogramma met cabaret en theater. Twee uur later volgt Rinske Wels van de VARA met het programma Uitgelicht, dat nieuws uit de wereld van het cabaret, theater en de kleinkunst brengt. De avond wordt besloten door NCRV-stem Hijlco Span die in Volgspot met een actuele gast uit de wereld van het theater zal praten.

Een volledig overzicht van de nieuwe programmering is online te bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen