235.000 kijkers voor Galileo


De kijkcijfers van dinsdag 25 juli 2006 (SKO)

Galileo (EO, Ned1, 22:43) – Metereoloog Reinier van den Berg is sinds gisteren te zien als presentator van het EO-programma Galileo. In zes delen wordt getoond welke rol nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen in het leven van de kijker gaan spelen. Van den Berg is bij de kijker vooral bekend als weerman bij het RTL Nieuws. “Ik vind het leuk om me een keer met iets anders bezig te houden dan met meteorologie“, aldus de weerman bij TVgidsOnline.

Voor dit programma kon ik mijn ervaring op het gebied van presentatie ook mooi eens op een andere manier gebruiken. Wennen was het wel. Normaal weet ik drommels goed waar ik het over heb, nu moest ik teksten uit mijn hoofd leren. Dat is inderdaad iets heel anders; ik ben erg benieuwd of het de kijkers bevalt. Mij in ieder geval wel. Het is al zeker dat er in het voorjaar een tweede reeks van het programma komt.” Van den Berg is een christen. Hij zal het geloof echter niet proberen te promoten via het programma. “Galileo wordt geen verkondigend programma, maar we gaan het mysterie van Geloof en God niet uit de weg. We zullen echter niet stiekem het geloof gaan promoten, dat is niet het doel van het programma. Wij willen mensen meenemen in de prachtige wereld van de wetenschap. Er komen ook afleveringen over criminaliteit en veroudering en het is best mogelijk dat ook onderwerpen als de transportwereld of alternatieve energie nog een keer aan bod komen in Galileo.” De eerste aflevering van Galileo trok 235.000 kijkers (madl: 6.1%).

112 Nederland (SBS6, 23:30) – SBS 6 zendt sinds gisteren het nieuwe programma 112 Nederland uit, waarin in een half uurtje ‘de meest in het oog springende calamiteiten van de afgelopen week in beeld worden gebracht en waarbij alle hulpdiensten worden gevolgd’. Het programma sprint in het gat van Actienieuws, dat met ingang van het najaar van de buis verdwijnt. “We hebben voor onze nieuwsprogramma’s zoals Actienieuws en Hart van Nederland een correspondentennetwerk door het hele land zitten“, vertelt Taco Rijssemus, hoofd nieuwsprogrammas’s van SBS, bij de GPD. “Nu krijgen we van hen ook al veel filmpjes binnen van bijvoorbeeld ongelukken en branden, maar op de echte nieuwswaardige onderwerpen na, doen we daar niet zoveel mee omdat we er geen uitzendingen voor hebben.” De kosten van het programma zijn volgens hem dan ook vrij laag, omdat deze correspondenten – vaste freelancers die in de regio wonen – dit werk nu toch al doen. Hij benadrukt dat 112 Nederland een journalistiek programma is. “Er wordt voornamelijk gefilmd, maar er worden ook betrokkenen en hulpdiensten ge

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen