Van Doodewaerd legt functie niet neer

Geplaatst op do 29 jun 2006 om 11:30Karel van Doodewaerd, voorzitter van de TROS, is niet van plan om zijn functie neer te leggen. Dat bericht het ANP. Onder het personeel is onrust ontstaan over Van Doodewaerds beleid en toekomstplannen. Reden voor de onrust is het besluit van de TROS-voorzitter om samen te werken met het productiebedrijf Dullaert & Dumas (zie eerder). In een enquête kunnen de medewerkers hun mening geven over de plannen, maar de TROS heeft al laten weten dat, ongeacht de uitslag, het geen effect heeft op de positie van Van Doodewaerd.

De enquête is in het leven geroepen door journalistenvakbond NVJ. De TROS liet eerder al weten met D&D tot een gezamenlijk productiebedrijf te willen komen. Het merendeel van het TROS-personeel ziet hier geen heil in en is bang dat de TROS zich verkwanselt aan een commerciële partij. De omroep zegt door de samenwerking met D&D juist haar continuïteit te waarborgen.


1 Reacties op “Van Doodewaerd legt functie niet neer”


  1. René

    Natuurlijk legt hij zijn functie niet neer. Die man doet het enige juiste dat van een dricteur van omroepvereniging in 2006 verwacht mag worden. Laten anderen directeuren bij de PO er een voorbeeld aannemen.

    Ik begrijp de angst van de werknemers, maar het zijn nieuwe tijden en het is tijd voor een andere invulling van de publieke omroep. Dat kan iedereen doen, vandaar de stap van Van Doodewaerd. Een man met visie. Maar als altijd word deze visionair ook weer verketterd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.