SBS 6 en Wendy van Dijk uit elkaar

Geplaatst op vr 30 jun 2006 om 17:07

SBS 6 en Wendy van Dijk gaan uit elkaar. Het contract van Wendy liep deze zomer af en wordt niet verlengd. Dat meldt een woordvoerder van de zender. “In de afgelopen maanden hebben SBS 6 en Wendy uitvoerige gesprekken gevoerd over haar toekomst, waarna uiteindelijk is besloten de tienjarige samenwerking te beëindigen“, aldus de zegsman. SBS 6 kijkt terug op een zeer succesvolle samenwerking met de Hart in aktie-presentatrice.

Na een periode van onderhandelingen was SBS 6 toe aan duidelijkheid, vertelt de woordvoerder. Toen dit te lang op zich liet wachten, heeft SBS 6 ‘in goed overleg met Wendy’ besloten de samenwerking te beëindigen. SBS Programmadirecteur Eric van Stade: “SBS 6 en Wendy van Dijk is lange tijd een zeer succes-volle combinatie gebleken. Ik heb lang, intensief en met veel succes samengewerkt met Wendy. In onze gesprekken werd op een gegeven moment duidelijk dat voor beide partijen het moment is gekomen om onze eigen weg te gaan. Er is, zoals iedereen weet, het afgelopen jaar veel gebeurd in het leven van Wendy. Zij heeft aangegeven rustig te willen nadenken over haar toekomst en daar heb ik alle begrip voor. We kijken samen terug op tien jaar samenwerking en dat mag in deze branche als een hele lange periode worden beschouwd. Ik wens Wendy het allerbeste voor de toekomst.

Volgens het weekblad Weekend maakt Wendy de overstap naar RTL 4. Wendy van Dijk begon haar carrière ruim tien jaar geleden bij SBS 6. Na de presentatie van Over de Roooie, Broodje Aap Show en Stuntmasters brak ze in 1998 definitief door met het programma Hart in Aktie. Al snel scoorde het programma een miljoenenpubliek en in 2003 won Hart in Aktie De Gouden Televizier-Ring. Zelf werd Wendy tot viermaal toe uitgeroepen tot beste tv-vrouw van het jaar (De Zilveren Televizier-Ster). Ook tekende Wendy voor de presentatie van het eveneens succesvolle Ushi & Van Dijk en presenteerde ze enkele jaren Domino Day.
35 Reacties op “SBS 6 en Wendy van Dijk uit elkaar”


 1. Jordy ||

  Dus toch!
  Ik mis een beetje het talent van Wendy, wat ze liet zien met Ushi. Met Hart in Aktie kwam een beetje het burgertrutjes-girl next door naar boven, bij RTL4 hebben ze veel meer personality’s. Ik hoop op een contract met RTL4.
  Goh, wie houden we over bij SBS, de zender die als fundament Hart van Nederland heeft? Viktor Brand? * lacht * Maureen du Toit? * lacht * Nance? *lacht*.. SBS heeft geen eigen gezicht en geen imago!

 2. bOris

  Uit goede bron: ze gaat met Bridget late-night op Talpa doen !!

 3. platmans

  bridget en wendy late-nite ? daar kan ik mij wel iets bij voorstellen…kwijl, kwijl, hijg hijg :)

 4. Rouwvoet

  @Platmans

  Zeg Platmans, rot jij eens even op naar een forum voor kinderlokkers of zoiets

 5. 9

  90% van Platmans reacties hebben een seksueel tintje :P

 6. Veronicafan Michael*

  @bOris
  Dat zou zelfmoord zijn, teveel risico om naar Talpa toe te gaan. Dan kan ze helemaal haar kijkerspubliek vergeten…

  Ben al blij dat ze bij SBS6 verdwijnt _O_
  Die zender verdiend niet beter…

 7. Talpafan.nl

  Wendy naar Talpa of RTL??? wat wordt het?? het is nu wel erg interessant voor deze tv zenders.

 8. Craig

  Iedereen die serieus een carriere wilt hebben in TV land en een keuze moet maken tussen RTL of Talpa weet echt wel wat die moet doen.

 9. platmans

  @rouwvoet.
  wendy en bridget zijn bepaald geen kinderen meer. dus….?

 10. Jordy ||

  Ik heb trouwens de laatste minuten gezien van Telegames (nu met Christine).. Ze kon nog geen antwoord geven op de vraag of ze nog op tv te zien zal zijn, en wat er in de plaats komt van al die telespelletjes.
  Christine vind ik grappig, bijna een persiflage op zichzelf :P Laat ‘r op tv, ook al is het een klein flutprogramma

 11. Jordy ||

  Oke Platmans, dan naar afkicken-van-sex-.nl of oversext.nl ;) :P

 12. platmans

  ik uit slechts mijn oprechte en profane bewondering voor vrouwen in het algemeen en voor goddelijke schoonheid in het bijzonder. u kunt tevens bij mij motor-assecoires bestellen, nu 3 blikken carterolie halen, 2 betalen. :)

 13. Maurits

  Wendy naar talpa of rtl.
  Ik weet niet wat ze kiest, ik denk dat ze bij Talpa alle vrijheid krijgt, maar bij RTL is ze de oogappel van Fons.. Ik denk dat Hart in Aktie stopt bij RTL, of nog eens flink wordt uitgemolken bij Talpa. En Bridget was met ‘Je leven in de stijgers’ toch al een beetje de Wendy-figuur van talpa.. Ik kan me niet voorstellen dast die een duo worden.

  Wendy moet ook geen late night doen.
  Laat haar lekker op locatie doen! Dan is ze sterk, en vrouw voor het volk, niet voor een diepgaant studio programma

 14. Altere

  Ik dacht altijd dat Wendy de definitieve overstap naar acteren wilde maken en dat ze (definitief) ging stoppen met haar televisiecarière …

 15. Jordy ||

  Altere, wat betekent je naam nou ? :P

 16. Mike

  @ Jordy 2. Vind je dat nou echt boeiend?

  @ Maurits. Ik kan me niet voorstellen dat sterren nu nog in de rij staan voor Talpa. RTL 4 heeft aangekondigd het familie-amusementsgevoel weer terug te laten kerel en daar past Wendy naar mijn idee prima tussen. Als ze naar Talpa gaat, dan zal het nu ZEKER om een grote zak geld gaan. Want kijken naar Talpa lijken slechts weinigen te doen, soms terecht, soms onterecht. Het zou zelfmoord zijn.

 17. Bart

  http://www.ad.nl meldt:

  RTL Nederland zei vrijdag in gesprek te zijn met de presentatrice. ,,De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar we zijn wel in de afrondende fase”, aldus een woordvoerster.

  Dat ziet er dus goed uit voor Wendy en RTL. Denk dat Wendy erg graag terug wil naar Fons, die haar altijd veel vertrouwen heeft gekregen. Daarnaast zal het me niet verbazen als Wendy een eigen dramaserie krijgt, want ze wil erg graag gaan acteren.

 18. Theo

  Wat moet RTL4 met van Dijk.
  Heb het altijd al een overdreven kwebbelkutje gevonden.
  Gemaakt spontaan en erg overdreven.

  Met Robert ten Brink hebben ze dit jaar al een extra showmaster binnen gehaald, dan is er nog Carlo B., Ron B, en Martijn Krabbe eb Chantal Janssen die showbizzachtige programma’s doen.
  Showpresentatoren hebben ze inmiddels voldoende in huis.
  En dat salarissen de toppost zijn qua overhead in een commercieel bedrijf hoef ik ze hoop ik niet te vertellen.
  Nog meer show?? Hoeveel programma’s kan een zender hebben??
  Meer drama en een leuke nieuwe Nederlandse comedy of een nieuw late-night programma op weekdays daar heeft die zender meer behoefte aan.

 19. Jordy ||

  Ik dacht dat Jensen een aardig nieuw late-night programma was! En Pauw & Witteman komen op net 1 ook met een nieuw late night programma.
  Waarom geen Nederlandse versie van FC de Kampioenen? Inderdaad, een nieuwe (succesvolle!) comedyserie moet maar weer ’s gauw op de buis komen.

 20. Theo

  Ik had het expres over een late night programma Jordy!
  Hoeft niet perse een talkshow te zijn.

 21. Jordy ||

  Waarom geen Papaul achtig iets? Lijkt me leuk :D Maar dan zonder publiek en de woonkamer iets kleiner, waarbij (bekende) gasten in en uit lopen

 22. Altere

  @Jordy: aub, geen Nederlandse REMAKE van de originele. Dat kan alleen maar tegenvallen. Zendt dan gewoon de originele bij de TROS uit!

 23. Calvin

  hmmmz, iets in mij zegt dat SBS dit naar buiten brengt alsof ZIJ niet met Wendy verder willen, omdat ze een vernedering zoals met Robert Ten Brink willen voorkomen?

 24. nick

  rtl heeft al verteld dat ze in de afrondende fase zitten en dat het dus bijna rond is

 25. Chiel

  Q: Waarom geen Nederlandse versie van FC de Kampioenen?
  – Omdat deze comedy te overdreven is en dat Nederland, daarom wou de tros deze comedy ook niet uitzenden… Nu hebben ze wel het -totaal niet leuke- Hallo Belgie… En iedereen akn de kampioenen gewoon op één kijken natuurlijk ;)

 26. Altere

  @Chiel: die heeft Studio100 ze aangesmeerd. Volgens mij sloeg het in Belgie ook niet aan, omdat ze dat ook zagen als een regelrechte kopie van FC De Kampioenen …

 27. Mediacourant.nl » Blog Archive » Wendy van Dijk en RTL in ‘afrondende fase’

  […] « SBS 6 en Wendy van Dijk uit elkaar […]

 28. [JAN]

  ik hoop dat ze naar rtl 4 gaat :) mischien wel naar talpa :P mischien helpt het talpa wel maar denk nie eg
  en jah als ze naar rtl 4 gaat gaan er nog meer mensen haar programma kijken kijk maar naar lotto weekend miljonair kijken veel meer mensen na nu het op rtl 4 is

 29. Jordy de Mol

  Wendy is sinds de breuk met Xander haar glanzende onbevangen en bijna naïeve spontaniteit verloren. De manier waarop Hart in Aktie de laatste jaren in beeld is gebracht was walgelijk met die gemaakte introfilmpjes. Misschien kan ze leuk met Henny de Surprise Show gaan doen! Een talkshow met haar als ‘meid van het volk’ zal ook kans van slagen kunnen hebben.
  RTL doet wat SBS tien jaar geleden deed bij de verjongingskuur van de HMG: toen gingen Robert ten Brink, Peter R. de Vries, Willibrord Frequin en nog anderen naar SBS. RTL ‘koopt’ ze nu weer terug.
  Wat zal eigenlijk de werkelijke reden zijn van deze breuk?

 30. Chiel

  Q: die heeft Studio100 ze aangesmeerd. Volgens mij sloeg het in Belgie ook niet aan, omdat ze dat ook zagen als een regelrechte kopie van FC De Kampioenen …

  Het haalde toch wel (als ik het me goed herinner) + 600.000 kijkers, en er zijn 3 seizoenen van… In Nederland keken er op een zondag toch ook nog wel 700.000 mensen naar.

  Wat is precies de overeenkomst tussen de Kampioenen?

  Volgende week twee keer Flikken per week :)

 31. Altere

  @Chiel: kijk eerst ff een aflevering van De Kampioenen en daarna Hallo Belgie. Je zult zien dat de makers het allebei op dezelfde manier maken …

 32. Chiel

  Na 1,5 aflevering hallo belgie heb ik besloten het NOOIT MEER te kijken, bij de Kampioenen moet ik alleen nog de laatste seizoenen kijken, en die worden niet herhaald… Maar zou best kunnnen dat ze ’t op dezelfde manier maken ;)

 33. Dayslover

  Misschien RTL 5 ??? Om die zender nog succeslvoller te maken?

 34. Craig

  Ze is toch meer iemand voor familie programma’s denk ik.

 35. lotte

  waarom waarom zij ??
  gdvrdomme

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.