RTL FM raakt vergunning definitief kwijt

RTL Nederland heeft het kort geding tegen de Staat over de radiofrequentievergunning van RTL FM verloren. Dat meldt het ANP. De rechter bepaalde vandaag dat het ministerie van Economische Zaken de vergunning vorige maand terecht heeft ingetrokken. De frequentie gaat vanaf 8 juli naar 100% NL, eigendom van Mediasales Finland Oy. Zie ook: ‘RTL FM wil vergunning niet kwijt‘.

Dat RTL FM de frequentie nu kwijtraakt aan 100%NL is het gevolg van de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam in oktober 2005. Dat ging over de besluitvorming bij de verdeling van de commercile omroepfrequenties in 2003, vooral om de radiokavel die bedoeld is voor Nederlandstalige muziek waarop RTL FM nu uitzendt. De rechtbank vond dat de motivering om de frequentie aan RTL FM toe te wijzen niet in orde was geweest en verzocht de Staat om een nieuw besluit. Daarop is het Finse bedrijf alsnog als beste keuze voor de kavel gekozen.

40 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Joost
september 9, 2006 00:36

Mensen luister maar gewoon naar 538 dat is vele male betere muziek ;)

Gast
Jorzz
juli 4, 2006 10:13

Zeg ik dat dan? Zie je mij zeggen dat ze een schadevergoeding moeten eisen?

Gast
Kim
juli 4, 2006 10:06

Dan hebben zeker geen recht op schadevergoeding KOEIENJorzzel!

Gast
Jorzz
juli 3, 2006 22:05

RTLFM gaat gewoon door op de kabel en internet en dat staat met VETTE KOEIENLETTERS op de website van RTLFM. Kijk Kim, ben je nu tevreden met je gezeik dat niemand het weet?

Gast
Kim
juli 3, 2006 21:32

RTL wilde RTLFM ook aan SBS verkopen samen met Yorin. Maar SBS wilde niet, en terecht blijkt nu. Overigens aan alle minkukels die hier doen alsof ze alles weten: Volgens de licentie heeft RTL geen enkel recht op schadevergoeding. Dat staat gewoon met dikke letters in de overeenkomst. Blijkbaar zit hier niemand die met radio te maken heeft.

Gast
4
juli 3, 2006 15:24

@Thomas; wat nu weer?, haten jullie Craig afzo?

Gast
Kato
juni 30, 2006 23:27

@Veronicafan, die roddel dat RTL vmma wil overnemen gaat nu al dik 10 maanden de ronde, en er is nog steeds niets gebeurd dus lijkt me enorm onwaarschijnlijk.
Plus ook al zou er iets waar van zijn en zou Roularta in zee willen gaan met rtl dan moeten ze eerst de persgroep de keuze geven om de aandelen over te kopen voordat ze ook nog maar onderhandelingen met derde partij mogen opstarten, en bij de persgroep zeggen ze sinds 10 maanden lang dat roularta nog nooit over zoiets met hun gesproken heeft, dus dan zouden die zogenaamde onderhandelingen tussen roularta en rtl niet alleen al oneindig lang duren, maar ook nog eens wettelijk gezien niet mogen.
En Thillo van roularta zegt zelf niet met vmma te willen stoppen aangezien tv en radio tot de core bussiness van roularta behoort en perfect aansluit bij bv dag allemaal.
En iedereen in Belgie heeft dit jaar te kampen met tegenvallende reclame inkomsten aangezien de reclame markt krimpende is, heeft zowel de vmma sbs als rtl tvi last van, kun je dus niet alleen aan vmma toeschrijven.

Gast
Craig
juni 30, 2006 21:08

Je houdt wel van me!

Gast
Thomas
juni 30, 2006 20:57

Awwww. Tegen zo’n heerlijke slijmreactie kan ik niet tegen op… ;)

Gast
Craig
juni 30, 2006 20:46

Thomas je leeft nog. (L)

Gast
Thomas
juni 30, 2006 20:04

CRAIG. GEFELICITEERD! Dit is de eerste keer dat je het woord “dom” en “rtl” in 1 zin combineerd !!!

Gast
Craig
juni 30, 2006 19:56

Toch dom van RTL geweest om Yorin FM te verkopen. Nu hebben ze geen frequentie meer.

Gast
Jorzz
juni 30, 2006 19:42

RTLFM gaat wel gewoon door op de Kabel en op Internet

Gast
Jorzz
juni 30, 2006 19:24

Echt zonde! RTLFM was tenminste een beetje een origineel Radiostation (vond ik dan ;) ) en nu wordt het vervangen door nog meer Nederlandse muziek! Hopelijk keert ooit weer RTLFM terug op een andere frequentie…

Gast
Altere
juni 30, 2006 19:12

@Veronicafan: als John dan wel een geclauseerde kavel in bezit mag nemen, waarom heeft hij dan gewoon niet met een radiostation geruild van kavel? Dan is het verlies toch veel kleiner dan een heel radiostation gratis weggeven? En dan heeft die andere radiostation een veel betere frequentie. Hij zet toch echt wel bedoelingen achter de overname van Noordzee door De Persgroep. Persgroep willen liever actief blijven in Belgie waar alles nog goed te overzien is. Het verhaal dat ze hun perspectief willen verruimen naar het buitenland is klinkklare onzin.

Hier komt nog bij dat Q-Music samenwerkt met 4FM, jawel de radiostation van Johnnie in Belgie. Wel vreemd, twee concurenten op die krappe Vlaamse radiomarkt en toch die samenwerking op commercieel, technisch en administratief vlak. En dan de verkoop van Noordzee aan Q-Music, de samenwerking van Talpa met KanaalTwee bij diverse programma’s. Of Persgroep paait John om VMMa over te nemen of andersom. VTM’s Het Nieuws heeft alleen samenwerking met RTL TVi op nieuwsgebied. Zo deelt VTM haar satellietkanaal met RTL Nieuws en deelt RTL TVi beelden uit met VTM’s Het Nieuws. Voor de rest niet …

Gast
Veronicafan Michael*
juni 30, 2006 18:30

@Altere

En aangezien Bertelsmann (RTL Group) weer een betere relatie heeft met Roularta (heeft 50% aandeel in VMMa) zal het eerder gebeuren dat RTL VTM over neemt dan dat John VMMa zal overnemen. Ik begrijp dan ook niet wat John bijv. daar te zoeken heeft :? Die had zelf al vaker gezegd dat zijn ambitie te beperkt is om zich met tvmaken te focussen op twee landen.

En RTL zal inderdaad ook nooit stoppen met het maken van radio omdat dat onmisbaar is voor hun crossmediale missie! En dat John niet nog een extra radiokavel mag is natuurlijk dikke onzin. Hij mag weliswaars geen ongelauseerde kavel, maar een geclauseerde kavel mag hij nog wel in z’n bezit krijgen (denk maar aan Radio Veronica of SLAM!FM of idd RTL FM*)

De mannen achter de Persgroeg zijn inderdaad zakkenvullers, die zullen als ze een kans krijgen je helemaal leeg te graaien. Denk zelf niet dat als ze eventueel VMMa zullen verkopen het zullen splitsen in Q-Music en de diverse televisiekanalen (tenzij hun goudkoorts hebben en alles met extra winst willen verkopen).

Weltrusten btw ;)

Gast
Mike
juni 30, 2006 17:58

Dat zal nog een dure grap worden voor de overheid. RTL heeft zoveel miljoenen euro’s in die zender geïnvesteerd. Dat kan ook de overheid niet zomaar van iemand afpakken. Het wordt een bodemprocedure.

Gast
Altere
juni 30, 2006 17:57

@Veronicafan: aangezien John wat betere en vriendelijker contact heeft met de grote mannen van De Persgroep (bijv. de GRATIS overhandiging van Radio Noordzee 100.7 FM), denk ik dat John eerder uitgenodigd wordt voor overnamegesprekken van VMMa dan die Duitsers. En dan heb ik het spaarbankje van John nog niet eens genoemd. Oh, nu wel.

Marja, zeker zal RTL niet stoppen met radiomaken aangezien RTL er ook heilig van overtuigt is dat radio het verlengstuk is van je Family of TelevisionStations. Ook komt daar nog bij dat John geen radiostationnetje EXTRA in NL mag hebben.

De mannen van De Persgroep zijn golddiggers dus zal het Q-Music misschien idd. wel verkopen aan RTL, maar dat zal niet goedkoop zijn. Je kunt een miljoenendeal verwachten en de overnamedeal zal nooit publiek bekend worden gemaakt. Gevolg: bezuinigingen bij RTL Nederland, onder druk van Bertelmanns. En daar zullen de kijkers óf de te dure presentatoren de dupe van zijn …

Btw, Altere betekent Halsteren. Kan iedereen weer rustig slapen vannacht!

Gast
Jantje
juni 30, 2006 17:47

Dus de Nederlandse radiotak van RTL verdwijnt, na Yorin FM, nu helemaal?

Gast
Jordy ||
juni 30, 2006 17:27

Ja ALTERE! Wat bekent dat? Lijkt me een Noord Italiaans dorp-naam..

Gast
Veronicafan Michael*
juni 30, 2006 17:24

@Altere
Met m’n reactie doelde ik op RTL Group die VTM al een gehele lange tijd al wil overnemen, alleen blijven ze het ontkennen, terwijl het wel degelijk waar is (geloof me, het is waar)!

Pas nog had ik het erover op een andere site dat Le Soir melde dat RTL TVi van België/Wallonië VTM in z’n geheel wil overnemen omdat VTM en het moedermaatschappij zelf VMMa al langere tijd kampen met slechte reclamekosten o.a.

Geloof me, RTL zal nooit helemaal stoppen met het maken van radio ook al zal RTL FM eventueel ooit nog stoppen. Dat hoort er gewoon bij, en vooral bij een groot bedrijf als RTL Nederland! Rekenmaar dat Q-Music in een korte tijd onder het RTL koepel zal zitten.

Is het verhaal nu wat duidelijker Altere? ;)

Gast
Jordy ||
juni 30, 2006 17:23

Zeg zeg, ik ben geen radiokenner, Pietje. Jij blijkbaar wel, daarvoor dank voor je informatieve aanvulling!

Gast
Pietje
juni 30, 2006 17:11

@ jordy, jezus wat een bullshit. RTL FM komt totaal niet in de buurt van QMusic. Deze bedrijven, hebben idd niks met elkaar te maken (Persgroep in Belgie) en (RTL Group / Bertelsmann in Duitsland)

En RTL FM was niet illegaal, dus kan NOOIT een boete krijgen, alleen maar een schadevergoeding. Wat doen die amateurs hier, VMBO’tjes zeker?!

Gast
René
juni 30, 2006 17:09

@4

Hendriks en de Hengst. Wat is nou weer een 4?

Gast
4
juni 30, 2006 15:43

2HMedia??? Wat is dat nou weer Altere???
Wat betekent Altere eigenlijk?

Gast
Altere
juni 30, 2006 15:41

En er is nog meer radionieuws:

*** Alle aandelen Slam!fm in handen van 2HMedia ***
30 juni 2006, 14:56

AMSTERDAM (ANP) – Investeringsbedrijf 2HMedia is met onmiddellijke ingang volledig eigenaar geworden van de jongerenzender Slam!fm. Het bedrijf, van onder anderen radiomakers Ruud Hendriks en Lex Harding, nam de resterende aandelen over van ID&T.

Een conflict daarover is zo uit de wereld, aldus 2HMedia vrijdag. Over de afspraak nu willen beide partijen niets zeggen. Zowel 2HMedia als Slam!fm toonde zich verheugd.

Maandag stonden beide partijen nog voor de voorzieningenrechter. ID&T wilde dat 2HMedia volgens afspraak ook het resterende aandelenpakket zou overnemen. Maar het bedrijf van Harding en Hendriks vond dat ID&T zich bij de eerdere overname van aandelen niet aan afspraken had gehouden en wilde het laatste deel niet tegen de afgesproken prijs afnemen.

De rechter gaf hun gelijk. Over de afspraak nu willen beide partijen niets zeggen. Zowel 2HMedia als Slam!fm toonde zich verheugd. Hendriks van 2HMedia: ,,Nu hebben we alle vrijheid om er een winstgevende zender van te maken.” Bedrijfsjurist Bas Meijer van ID&T: ,,We zijn blij. Nu kunnen we ons concentreren op het organiseren van evenementen. Daar zijn we goed in.”

***

Ik denk dat 2HMedia weleens goed kan groeien de komende 10 jaar. Als ze, net als John, ook in de rest van Europa gaan opereren (bijv. in Oost-Europa) kunnen ze veel geld verdienen …

Gast
4
juni 30, 2006 15:39

RTL FM is altijd een slechte radio met dat irritante huisstijl-liedje geweest.
Dag RTL FM en de groeten van o.a Joris van web-log.nl, hij zou dit wel leuk vinden.
Ik ben Joris niet hoor, ik heb alleen een hekel aan hem…

Gast
Altere
juni 30, 2006 15:37

Ik wou net zeggen. Hoe komen jullie daar nou in godsnaam mee. VMMa is van De Persgroep en dus totale andere aandeelhouders dan die van RTL / Bertelmans of wie dan ook …

Gast
Kato
juni 30, 2006 15:26

RTL behoort helemaal niet via via bij de vmma groep (q music)

Gast
Veronicafan Michael*
juni 30, 2006 15:15

@breedbeeld

RTL Group >>> RTL TVi (België – Wallonië) >>> VTM (VMMa) >>> Q-Music Vlaanderen/Nederland (VMMa) >>> RTL Group…

@Babs
Geenstijl LOL!, nog lager dan de Telegraaf kan dus wel, interessant… :)

Gast
Babs
juni 30, 2006 14:40

@Flipert – Je hebt de verkeerde ulr ingetikt, geeft niks hoor hier moet je zijn : http://www.geenstijl.nl/

Gast
The Real Flippert
juni 30, 2006 14:35

@Maurits
“leuk voor huismoeders”

Verwaande kwast. Minderwaardige hond.

Gast
René
juni 30, 2006 14:19

@Maurits

Nou over smaak valt niet te twisten, maar ik heb het in het hele bestaan van RTL fm misschien een paar u naar geluisterd.
Ik kanpte behoorlijk af op dat stemmetje van die pedante dame die denkt dat we op tv niet uitgekeken raken op RTL.

Dat soort voice overs moet je geen programma’s laten presenteren.

Gast
Maurits
juni 30, 2006 14:07

Jammer zeg! RTL fm had een leuk sound, leuk voor huismoeders en lekker gezellig rustige muziek. Mooie stemmen, beetje ouwe bekende nummers, de beter opvolger van Sky Radio vond ik!

Wel een leuk voor de 100%NL op de eerste omswitch dag blijven veel luisteraars ff hangen, bevalt t ze blijven ze luisteren

Gast
breedbeeld
juni 30, 2006 13:45

rtl fm blijft door uitzenden even niet in de ether,
RTL gaat gewoon in hoger beroep er op incl. schade vergoeding.
RTL moet mijn inziens gewoon inzetten op een extra zender in de ether, volgens diverse websites is er overal in het land wel een stukkie vrij.
Of morgelijk nemen ze de zender qmusic over dat via via ook bij rtl hoord.

Gast
René
juni 30, 2006 13:06

RTL FM kan er toch niets aan doen dat zij die kavel hebben gekregen? Voor dat zij hun bieding deden moetsen zij toch hun plan neerleggen om te zien of zij uberhaupt aan de kriteria voor die kavel voldeden?

Kon nog wel eens een duur geintje worden voor de overheid(ons dus)

Gast
Jordy ||
juni 30, 2006 13:00

Ow oke :P Verkeerd dan.. 100%NL heeft toch recht op de frequentie? Altijd al gehad?

Gast
Jordy ||
juni 30, 2006 13:00

Volgens mij niet, omdat ze een soort van ‘illegaal’ uitzonden. Het geld krijg je niet terug. Het zal me niet verbazen als er ook nog een boete komt!

Gast
[MikE]
juni 30, 2006 12:59

@René: Het lijkt mij niet meer dan logisch dat als de overheid ‘zelf’ toegaf een fout te hebben gemaakt, en deze frequentie doorsluist naar 100%NL, dat daar een riante schadevergoeding tegenover zal staan.

RTL Gaat in ieder geval een schadevergoeding eisen en daarin zullen ze vast een aantal kosten goed meenemen.

Gast
René
juni 30, 2006 12:51

Wat ik mij nu afvraag is of RTL het geld terugkrijgt dat zij hebben betaald als winnaar van de bieding?
Iemand een idee?

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen