‘Dierenprogramma SBS 6 moet van de buis’

Het SBS6-programma De opvoedpolitie voor dieren moet van de buis, vindt het Platform Verantwoord Huisdierenbezit. Dat meldt het ANP. Het Amerikaanse programma van hondentrainer Cesar Millan gebruikt volgens het platform dieronvriendelijke methoden. SBS6 zendt het programma iedere zaterdagmiddag uit. Het platform heeft een petitie gemaakt, die door vijfhonderd personen en instanties is ondertekend, waaronder Hondenbescherming.

We verschillen van inzicht“, zegt een woordvoerder van SBS 6. “Er gebeurt niets strafbaars in het programma en er worden geen dieren mishandeld. We zien dus geen aanleiding om het programma te stoppen.” De uitzendingen lopen tot eind augustus. Directeur Paul Overgaauw van het platform noemt het gebruik van de slipketting als voorbeeld van een dieronvriendelijke methode. “Millan gebruikt deze bij bepaalde corrigerende maatregelen die we hier allang niet meer juist achten.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen