‘Dierenprogramma SBS 6 moet van de buis’

Geplaatst op do 29 jun 2006 om 11:30Het SBS6-programma De opvoedpolitie voor dieren moet van de buis, vindt het Platform Verantwoord Huisdierenbezit. Dat meldt het ANP. Het Amerikaanse programma van hondentrainer Cesar Millan gebruikt volgens het platform dieronvriendelijke methoden. SBS6 zendt het programma iedere zaterdagmiddag uit. Het platform heeft een petitie gemaakt, die door vijfhonderd personen en instanties is ondertekend, waaronder Hondenbescherming.

We verschillen van inzicht“, zegt een woordvoerder van SBS 6. “Er gebeurt niets strafbaars in het programma en er worden geen dieren mishandeld. We zien dus geen aanleiding om het programma te stoppen.” De uitzendingen lopen tot eind augustus. Directeur Paul Overgaauw van het platform noemt het gebruik van de slipketting als voorbeeld van een dieronvriendelijke methode. “Millan gebruikt deze bij bepaalde corrigerende maatregelen die we hier allang niet meer juist achten.


7 Reacties op “‘Dierenprogramma SBS 6 moet van de buis’”


 1. René

  Het verschil van inzicht tussen “Juist achten”en “juist gebruik”maakt iemand nog niet tot een dierenmishandelaar.

 2. Babs

  Ach, weer een groepje extremisten die denken dat hun wil wet is. Zo werkt het gelukkig in Nederland niet. Goed van SBS dat ze hieraan geen gehoor geven.

 3. The Master

  Cesar heeft ook de honden van Oprah afgericht. Oprah! DE hondenliefhebber

 4. Michiel

  Je zal maar directeur zijn van het Platform Verantwoord Huisdierenbezit.

 5. [MikE]

  Idd Babs… Dat gezeur dan die extremisten ook altijd, moe wordt ik er soms een beetje van. Zelf voelen ze zich vaak superieur (net als René van Gellekom), maar in weze is het een miniscule minderheid.

 6. Chiel

  Martin Gaus melde 4 weken geleden dat hij niet blij met het programma dat dezelfde naam had als dat van zijn dochters. “Het is jammer dat SBS de Engelse versie van de Opvoedpolitie uitzend, daarin heeft de tijd stilgestaan”

 7. 4

  Onzin, ze willen gewoon een ander programma wat heel veel kijkers trekt.
  Dat gezeik ook altijd bij RTL en SBS, *zucht* ben het eens met Mike, Babs lult maar wat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.