646.000 kijkers voor Spoeddebat Ayaan Hirsi Ali


De kijkcijfers van woensdag 28 juni 2006 (SKO)

Spoeddebat Ayaan Hirsi Ali (NOS, Ned3, 20:33) – Het spoeddebat over de naturalisatie van Ayaan Hirsi Ali werd gisteren tussen 20.30 en 02.00 uur door 646.000 kijkers (madl: 17.2%) bekeken. Femke Halsema, die het debat had aangevraagd, vindt dat Rita Verdonk, minister van Vreemdeling- enzaken, “onvolledig, onzorgvuldig, ontijdig, onjuist en onbehoorlijk” is geweest in de affaire omtrent Hirsi Ali.

Tijdens het spoeddebat in de Tweede Kamer stuurden de linkse oppositiepartijen GroenLinks en PvdA aan op vertrek van Verdonk. Inmiddels heeft ook coalitiepartij D66 het vertrouwen in de minister opgezegd. De kleinste coalitiepartij eist dat Verdonk opstapt, anders blaast D66 het kabinet op. Fractievoorzitter Lousewies van der Laan (foto) zei dat vanochtend na afloop van een marathondebat over de naturalisatie van Ayaan Hirsi Ali. Coalitiegenoten VVD en CDA willen hier echter niets van weten. Volgens Van der Laan is D66 niet uit op de val van het kabinet, maar kan Verdonk niet langer aanblijven na haar “vertoning” in de Hirsi Ali-kwestie. D66 stemde dan ook voor een motie van afkeuring van GroenLinks tegen Verdonk. Die motie kreeg ook steun van PvdA, SP en ChristenUnie, maar verwierf geen meerderheid. Uiteindelijk stemde 64 Kamerleden voor en 79 tegen. Premier Balkenende kondigde aan de crisissituatie vandaag in het kabinet te bespreken.

De lach van Ronaldinho (NOS, Ned2, 21:31) – De Braziliaanse sterspeler Ronaldinho liet

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen