Albert Verlinde: ‘Ik maak mijn talkshow bijzonder’

Geplaatst op vr 26 mei 2006 om 12:40







Albert Verlinde is vanavond te zien in de laatste Albert van dit seizoen. In de achtste aflevering van Albert, om 21.30 uur op RTL 4, heeft Verlinde een interview met Jon Bon Jovi, praat hij met Belinda Meuldijk over haar nieuwe vriend en voert hij een gesprek met de Britse zanger Will Young. “Het gaat echt allemaal heel erg goed“, vertelt Albert Verlinde. “Het is zo makkelijk, omdat het bij me past. Het is echt de brutale Albert die daar zit.”

“En ja, ik kan zeggen dat ik de laatste tijd echt veel vertrouwen heb gekregen en met deze kijkcijfers wordt dat er niet minder op. (..) Het klinkt misschien raar, maar ik ben degene die het programma bijzonder maakt. De naam die het programma draagt zorgt er ook voor dat ik niet anders kan zijn dan mezelf. En dat werkt dus erg goed. De onderwerpen en gekozen invalshoeken komen allemaal voort uit mijn eigen vragen en interesses. Net als Jim Bakkum. Die zie je zo vaak op televisie, maar samen met zijn vriendin Gaby zie je hem niet.


34 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Ik maak mijn talkshow bijzonder’”


 1. René

  Mag ik even een teiltje!!!!!

 2. Martijnjdd

  Ik heb 1 aflevering gezien, maar, om met teksten van Beatrix te spreken, herken ik het programma niet in deze situatie.
  Hoe kun je jezelf ophemelen?!

 3. pieter

  hij heeft gewoon geluk dat hij achter baantjer zit,dan blijven een hoop mensen hangen.Zet hem doordeweeks achter een minder programma dan kijkt er geen hond naar deze op zichzelf geilende nicht.

 4. Martijnjdd

  @pieter: En zelfs achter Baantjer waren de kijkcijfers nog niet geweldig. De TV-show heeft hem aan alle kanten verslagen.

 5. Wimke

  Nu alweer de laatste aflevering :?
  Dat gaat snel !

 6. Altere

  Ik hoop dat het bij de laatste blijft, vond er geen hond aan …

 7. Anoniem

  wat heeft Jim Bakkum er mee te maken?

 8. Joost

  Lang leve de TV-show

 9. Mike

  Ik vind Albert in RTL Boulevard best leuk, in Albert een beetje te nichterig of kunstmatig gezellig (ik kan het niet echt plaatsen), maar in interviews is ie echt verschrikkelijk. Zelfverheerlijking is echt not done.

 10. Kokstra

  Da’s dan de tweede onsuccesvolle talkshow voor Albert. Hij en Beau kunnen kennelijk niet succesvol zijn zonder Boulevard!

 11. Sandra

  Albert heeft dit seizoen alleen goed gescoort omdat hij achter Baantje geprogrameerdt staat. Als hij ergens anders achter had gezeten, had hij niet eens een miljoen kijkers gehad. Nu heeft hij alleen geluk gehad, omdat hij te maken had met een doorkijk effect van de Baantjer kijkers. Het succes heeft dus niet alleen door de talkshow te maken, die ik niet een zo goed vondt. Ik heb denk ik, 4 of 5 afleveringen gezien, maar ik vondt de talkshow wel een stuk beter als AV NU want dat vondt ik helemaal niets. Maar om nu te zeggen dat ik Albert een goede talkshow presentator vindt, gaat een beetje te ver. Albert en Beau zijn allebei gewoon goed in een programma, maar je moet ze het niet alleen laten presenteren. Want voor zowel Beau als Albert lukt het dan niet. Ze hebben allebei iemand nodig. Als Beau ook slim is gaat die terug naar Boulevard na de zomer, dan heeft hij meteen weer succes. En dat zou wel fijn zijn, want hij verdiend het, na zo’n roerig eerste jaar bij Talpa.

 12. Daniel

  Hou het gewoon bij Boulevard Albert, hier heeft niemand wat aan.

  Over Boulevard gesproken, kent iemand die Lisette van de redactie? Zou graag haar nummer eens hebben, wat een superchick!

 13. Wimke

  @sandra, Reinout heeft met zijn ”Tv show” meer kijkers dan ”Albert” :)
  Dat geldt ook voor ”Tros vermist” dat vanavond komt.

 14. Chiel

  Sandra; Beau gaat niet terug, Beau kan niet terug en Beau wil niet terug! Accepteer het nou eens!

 15. Newz

  Albert is zelf nog niet eens zo slecht maar hij heeft altijd makkelijk een oordeel over anderen.

  x Hij kan niet begrijpen dat Reinout de TV Show doet, meneer zou dat zelf nooit doen maar in ‘Albert’ maakt hij wel hetzelfde programma.

  x Voordat er een seconde van Entertainment Live op TV geweest was, had hij er al een oordeel over. Het decor was slecht, presentatie kansloos en het zouden alleen roddels zijn. Bericht RTL Boulevard dan over feiten?

  x Na het Musical Awards Gala 2006 was meneer niet tevreden dat hij alleen 1 nominatie had en geen enkel beeldje. Hij had wel goed opgelet en gezien dat Joop van den Ende veel beeldjes won. Dat begreep hij niet, het was niet eerlijk en de jury was partijdig. Kennlijk was hij even vergeten dat Joop van de Ende veruit de grootste musical producent is van Nederland, veel groter dan Albert Verlinde dus dan is het logisch dat de één meer wint dan de ander en dat heeft dan niets met partijdigheid te maken. Verder is het algemeen bekent dat Albert in RTL Boulevard graag reclame maakt voor ZIJN musicals. Daarnaast is het Musical Awards Gala ter promotie en ter ondersteuning van de Nederlandse Musicals, daar heeft Albert ook baadt bij en respect zou meer op zijn plaats zijn.

  Laten we niet vergeten dat hij een paar jaar geleden gewoon nog bij SBS zat en daar na Hart van Nederland de show ‘nieuwtjes’ voorlas. Toen stelde hij al weinig voor en nu eigenlijk niet veel meer maar door het RTL baantje denkt die opeens dat hij iets is en dat hij commentaar kan geven. Laat hem maar lekker roddels (of feiten zoals ze het noemen) vertellen. Dat is al moeilijk genoeg voor Albert.

 16. Jeroen de Boer

  Boulevard is een showbizznieuwsprogramma op basis van een journalistieke inslag. Dat betekent hoor en weder hoor, nabellen en nooit zomaar geruchten de buis opslingeren. Die laffe concurrenten van SBS en Talpa zijn roddelrubrieken zonder die basis. Als kijker zou je dat toch moeten weten lijkt me! Boulevard rules en Albert… tsja die ook (bij Boulevard)!

 17. Frank

  Gewoon vette reclame zodat iedereen vanavond die relnicht wel eens wel zien in Albert, het is tevens de laatste van dit seizoen. Niet zo netjes Albert!

 18. Wimke

  Hoezo niet netjes Albert.
  Volgende week komt de WK voetbal.
  Dus dan is het gewoon afgelopen.

 19. www.carloirenewebsite.nl

  Vanaf volgende week toch de series Aspe en Missing?

 20. Frank

  @Wimke: Ik vind het niet netjes dat Albert door zulke ‘eigendunk’ uitspraken probeert extra kijkers te winnen voor de laatste aflevering van dit seizoen.

  Als hij gewoon had gezegd dat er vanavond een spetterend interview is met Jon Bon Jovi van de wereldhit ‘It’s my Life’ bijvoorbeeld of te zeggen dat Belinda Meulendijk, de ex van Rob de Nijs, voor het eerst op de Nederlandse tv te zien is met haar nieuwe vriend, vind ik die reclame fair. Maar om nu zo te gaan opscheppen over je eigen kwaliteiten vind ik een beetje jammer.

 21. Matthijs Kleyn

  Iemand het telefoonnummer van Jeroen de Boer voor me?
  Lijkt me een leuke kerel…

 22. piet

  Bescheidenheid siert de mens :O! En wie is er nou geintresseerd in de vriendin van Gaby, het feit dat ze al 3 rollen als prostituee in series heeft gespeelt zegt naar mijn mening al genoeg ;)!

 23. Lisette

  Die verslaggever van Boulevard, Matthijs Kleyn, is echt een hot dish! Dat vond ook Rachel H., nadat hij haar geinterviewd had… waarschijnlijk heeft hij nu een geheim nummer maar mocht iemand toch zijn 06 hebben…let me know!

 24. Miguel

  Lieve Lisette, ik ga graag de strijd met de concurrentie aan, had niet anders verwacht.

  Vond je trouwens ook niet dat Dennis een paar minuutjes in de CL finale had moeten krijgen?

 25. Edje

  Ik vind het programma Albert 3x niks. Vanavond de vrouw van een TBS er die we al gezien hadden en Belinda Meuldijk, die we al tig keer in Boulevard hebben gezien. Albert is slijmerig en soft in het programma. Kortom, stoppen met die slappe hap!

 26. Newz

  Arme Albert zit je na GTST en Baantjer (1.018.000 en 1.180.000) met je bijzondere talkshow en toch haal je maar 633.000 kijkers…

  Dan zit er toch iets mis denk ik…

 27. RTL457.web-log.nl

  Toch wel een goed programma,, maar denk wel voor een kleinere doelgroep

 28. www.carloirenewebsite.nl

  Ik had een vraagje

  wat is de code om een filmpje neer te zetten op je weblog? Ikzelf heb namelijk een leader van Life&Cooking bij photobucket geupload (omdat volgende week laatste afl. is), maar hoe krijg ik die op mijn weblog? De code?

  Mvg,
  Jordi

 29. RTL457.web-log.nl

  Jordi je kan me ook gewoon mailen oor;)

 30. www.carloirenewebsite.nl

  Oke;)

 31. Altere

  Haha, net goed. Jack spijkerman (en niet alleen hem) belachelijk maken met zijn slechte kijkcijfers, haalt hij onderhand dezelfde kijkcijfers. Ja, dan vraag je erom …

 32. Jeroen de Boer

  Ik vind Albert top! en Matthijs, jij hebt al een vriendin!

 33. cecile boode

  Reactie op Sandra: Beste Sandra. De volgende woorden moet je even verbeteren. Het is: gescoord/ geprogrammeerd/vond/vond/vond/vind en verdient. Als je kritiek hebt op een ander, moet je ook jezelf even verbeteren. groeten!

 34. Robbieboy

  Reactie op cecile boode: Reageer jij nou op een post uit 2006 alleen maar om een paar TAALFOUTEN te verbeteren?? GET A LIFE!!!

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.