Villa Felderhof-actie levert twee ton op

De schilderijenactie en de kerstuitzending in Rwanda van het NCRV-programma Villa Felderhof hebben in totaal 191.605 euro opgeleverd. Dat maakte NCRV-presentator Rik Felderhof vanmorgen bekend in het Radio 2-programma Cappuccino. Hij overhandigde twee cheques aan de Twentse zussen Irene en Marjan Tieberink, de initiatiefneemsters van de Stichting Karibu aan wie het geld ten goede komt.

Op initiatief van Rik Felderhof (foto) hebben gasten die ooit in Villa Felderhof een schilderij hebben vervaardigd hun werk beschikbaar gesteld aan de Stichting Karibu. De 60 kunstwerken, waaronder die van Marco Borsato, Jos Brink, Katja Schuurman, Wendy van Dijk en Rik Felderhof zijn in de afgelopen periode verloot. Dit leverde een bedrag op van 25.802 euro. De ontwikkelingsorganisatie Cordaid, bestaande uit onder meer Memisa en Mensen in Nood, verdubbelde dit bedrag.

Daarnaast ontving de Stichting Karibu naar aanleiding van de uitzending Kerst met Felderhof en twee engelen in Rwanda eind 2005 donaties ter waarde van 140.000 euro. Enkele honderden donateurs zullen Karibu bovendien maandelijks blijven steunen. Vandaag ontvangen de prijswinnaars in Hilversum hun schilderij uit handen van Rik Felderhof. Irene Tieberink: “Het geld zal worden besteed aan structurele hulp aan kansarme meisjes, zodat ze niet in de prostitutie belanden maar zelfstandig een vak kunnen leren om zo zelfstandig te kunnen functioneren. Hiertoe wordt een nieuw gebouw neergezet dat gebruikt zal gaan worden voor alfabetisering, kunstnijverheid en het maken van kleding. Het leren van beroepen als elektricien en fietsenmaker is populair bij jonge meisjes. De besteding van het geld sluit goed aan bij wat de Rwandese overheid voor ogen heeft. Deze juicht toe dat deze meisjes en vrouwen in alle lagen van de maatschappij een goede plek krijgen.

In december 2005 reisden Rik, ambassadeur van de Stichting Karibu, en de zusters Tieberink samen met Dries van Agt naar Rwanda en bezochten daar een met steun uit Nederland opgebouwd weeshuis. Het verslag daarvan was te zien in Kerst met Felderhof en twee engelen in Rwanda.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen