IKON wint Gouden Roos

De afbeelding http://www.krux.nl/uploadedImgs/20051223113223gospel1.jpg kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Het kerstprogramma Gospel in Paradiso van de IKON, bedacht en geproduceerd door Palm Plus, heeft zaterdag in het Zwitserse Luzern een Gouden Roos (Rose d’Or) gewonnen in de categorie muziek. De Gouden Roos is een belangrijke televisieprijs die jaarlijks wordt uitgereikt.

Andere genomineerden in deze categorie waren onder andere LIVE8 van Bob Geldof, de uitreiking van de beroemde Engelse muziekprijs The Brit Awards en de registratie van een speciaal concert in het kader van de Nobelprijs voor de Vrede.

Voor Gospel in Paradiso werd een typisch zwart gospelkoor uit n van de armste wijken van New Orleans naar Nederland gehaald om in poptempel Paradiso in Amsterdam een kerstconcert te geven. Alle leden van het gospelkoor werden vorig jaar zomer zwaar getroffen door orkaan Katrina. Sommige koorleden verloren familieleden en vrienden en de kerk waaraan het koor verbonden is, is totaal verwoest. In Gospel in Paradiso worden beelden van het concert afgewisseld met filmische impressies waarin enkele koorleden gevolgd worden in de Amerikaanse stad New Orleans.

De IKON zond Gospel in Paradiso uit op 24 december 2005, in de kerstnacht. Producent Palm Plus is vooral bekend van programma’s als Wegmisbruikers!, Je zal het maar hebben en De Buitenlandse Bruid.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen