‘Avond RTL FM heeft luisteraar in greep’

Het muziekstation RTL FM behaalde in de maanden februari en maart, net als in de vorige periode, een zenderaandeel van 3,3%. “De zender laat een stijging zien in de primaire doelgroepen Boodschappers 20 tot 49 jaar en 20 tot 34 jaar“, aldus een woordvoerster.

RTL FM begon het jaar met een recordgroei van maar liefst achttien procent en weet haar luisteraars ook in februari en maart vast te houden.” In de doelgroep Boodschappers 20 tot 49 jaar stijgt het zenderaandeel met twaalf procent naar 4,7% (januari-februari 4,2%).

Op doordeweekse dagen levert de avond tussen 19.00 en 24.00 uur hier volgens de persvoorlichtser van RTL een belangrijke bijdrage aan. “Dit tijdvak laat een stijging zien van maar liefst 26%. In het weekend groeit het populaire Love Songs, gepresenteerd door Julia Samul, in de avonduren zelfs met 29% naar een zenderaandeel van 4,9% (december-januari 3,8%).

HEt best beluisterde station in de periode februari-maart was Radio 2 met 11,1 procent (+0,1%) marktaandeel. Radio 538 (10,5 procent) en Sky Radio (9,4 procent) volgen op plaats twee en drie.

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen