Aangifte tegen Paul de Leeuw

Fotograaf Peter Scholten heeft aangifte gedaan tegen Paul de Leeuw. Dat meldt De Telegraaf. Scholten zegt belaagd te zijn door de presentator. Daarbij zou Paul volgens de fotograaf tien- tot twaalfduizend euro schade hebben aangericht aan zijn apparatuur. Peter overweegt verdere stappen tegen de presentator.

Paul rukte de camera van het statief, een npoot, en heeft de boel daardoor niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant beschadigd“, aldus Scholten. Hij heeft een advocaat in de arm genomen en beraadt zich nog over een schadevergoeding.

Ook overweegt Peter om nog aangifte te doen van diefstal. “Ik ben wel twintig minuten lang achter hem aangelopen over de grachten om mijn camera terug te krijgen. Paul had onderwijl de politie gebeld, die hem adviseerde het toestel terug te geven omdat hij zich schuldig zou maken aan diefstal. Dus ik kan hem daarvoor ook nog aanpakken.” Paul de Leeuw is ervan overtuigd geen kwaad te hebben gedaan, aldus de Telegraaf.

De Leeuw werd afgelopen maandag ‘lastig gevallen’ door de persfotograaf. Samen met Hanneke Groenteman was hij op weg naar de bioscoop. Paul de Leeuw: “We stappen de deur uit en we worden meteen afgesneden door een auto. Een fotograaf springt uit het busje en begint als een gek foto’s van ons te maken. Een professionele fotograaf houdt afstand, maar deze niet. We konden niet eens meer verder lopen. Ik heb hem toen twee keer gevraagd of hij daar mee wilde stoppen. Omdat hij zo vlakbij mij stond, kon ik zijn camera afpakken. Voor ik het wist had ik die camera in mijn hand. Wat moet je dan? Die fotograaf was zelf ook verbaasd en riep: ‘Ik ga aangifte doen!’ Vervolgens heb ik een kwartier lang met die camera gelopen, met een boze fotograaf achter me aan. Hanneke zei: ‘Ik zie je wel bij de bioscoop.’ Als een opgefokt haantje kom ik uiteindelijk bij die bioscoop aan, gevolgd door een lichtelijk hysterische fotograaf. Ik heb hem toen maar zijn fototoestel teruggegeven. Daar had ik later spijt van, ik had dat namelijk beter in m’n programma kunnen doen.” Telegraaf

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen