611.000 kijkers voor Puberruil



De kijkcijfers van vrijdag 31 maart 2006 (SKO)

[hr][u]Puberruil (KRO, Ned1, 21:53)[/u] ? De KRO is sinds gisteren terug met een nieuwe reeks van het programma Puberruil. In negen nieuwe afleveringen ziet men hoe pubers vijf dagen van leven wisselen, inclusief ouders, vrienden en school. Zij worden in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst.

Elke aflevering volgt ??n puberruil. In de eerste uitzending ruilde de wereldse Karlijn Hupkes uit Voorst vijf dagen met het leven van de volkse Ilona Vissers uit Breda. Karlijn woont in een alternatieve zorgboerderij in het Gelderse Voorst. Ze ging naar een rijtjeshuis in Breda.

Voor deze nieuwe reeks zal puberruil.kro.nl veel achtergrondinformatie en extra mogelijkheden bieden. De website is er voor zowel pubers als ouders en is opgedeeld in een gedeelte voor de pubers, genaamd ‘voor jou’ en in een gedeelte ‘voor ouders’. Op het oudergedeelte geeft hoogleraar sociale pedagogiek Micha de Winter zijn visie op de uitzendingen en is er ruimte voor discussie via een forum. Op het pubergedeelte kunnen pubers na de uitzending chatten, alles over de pubers lezen en extra videomateriaal bekijken. Puberruil werd gisteren door [u]611.000 kijkers (madl: 8.4%)[/u] bekeken.

[hr][u]Een betere buurt (EO, Ned1, 22:35)[/u] – De tweede aflevering van Een betere buurt met Arie Boomsma scoorde gisteren [u]312.000 kijkers (madl: 5.1%)[/u] voor de EO op Nederland 1. “Vroeger hield ik me erg bezig met het ontkrachten van beelden en vooroordelen die er over me bestonden“, vertelt Boomsma bij de AVRO. “In de tijd dat ik omroeper was bij Yorin, stoorde het me vreselijk dat alles zo om het uiterlijk draaide. Die make-up, dat popperige, als mensen dat zien, denken ze meteen: die is vast dom. Daar had ik veel moeite mee. Het maakte me krampachtig, waardoor ik me niet meer kon focussen op mijn werk.” Nu presenteert Arie ‘Een betere buurt’. “Het programma sluit aan bij mijn persoonlijke interesses. Maatschappelijk betrokkenheid heb ik altijd belangrijk gevonden. Ik zet me graag in voor de samenleving, bijvoorbeeld door discussies met jongeren te organiseren of gevangenissen en scholen te bezoeken. Alleen is daar tot nu toe nooit een camera bij geweest. (..) Ik zet veel druk op mezelf door een heleboel verschillende dingen tegelijk te doen: schrijven, presentaties houden, evenementen organiseren voor jonge kunstenaars. Ik ben zes dagen per week aan het werk. Altijd onder de mensen, dus aan sociale contacten ontbreekt het niet.

[hr][u]Entertainment Live (Talpa, 18:00)[/u] – Entertainment Live heeft er inmiddels een volle uitzendweek achter de rug. Gemiddeld scoorde de showrubriek deze week 87.000 kijkers. Het programma bracht gisteren onder meer het nieuws dat Mariska Hulscher de presentatrice wordt van het nieuwe zakelijke programma Met grenzeloze ambitie. In dit nieuwe RTL 7-programma worden acht Nederlandse ondernemers gevolgd die in de Verenigde Staten hun product aan de man proberen te brengen. Zij worden in hun poging de eerste honderd dagen gevolgd door een camerateam (zie ook eerder). Mariska maakt hiermee haar terugkeer op de buis, nadat ze de laan uitgestuurd werd bij LookingGood. Wie geen come-back maakt is Manu?la Kemp, voormalig presentatrice van Vrienden van Amstel Live. Kemp wil een eigen meubelatelier beginnen, waarin ze zelf meubels kan gaan maken. Sylvana Simons is al een eigen bedrijf begonnen. Ze wil in de nabije toekomst boeken tijdschriften, kledinglijnen, parfums en huidverzorgingsproducten op de markt brengen. Ook heeft Sylvana inmiddels ‘vergevorderde plannen’ bij RTL ingediend voor een eigen modeprogramma, waarin ze de kijker adviseert. Entertainment Live trok gisteren [u]111.000 kijkers (madl: 2.7%)[/u].

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen