Telegraaf neemt Sky Radio over

[img=210,135 left]http://www.rtl.nl/_internal/cimg!0/3rqzs9ykecllqz5t.jpeg[/img]Telegraaf Media Groep (TMG) neemt samen met investeringsmaatschappij ING Sky Radio over van het Amerikaanse mediaconcern News Corporation. De koopsom bedraagt 190 miljoen euro.

De groep Sky Radio exploiteert de radiozenders Sky Radio 101FM, Radio Veronica, en Classic FM in Nederland. In Duitsland is het bedrijf eigenaar van Sky Radio Hessen. TMG heeft in september al gezegd dat het interesse heeft in Sky Radio.

Probleem was echter dat TMG volgens mediawetgeving niet meer dan een derde mag bezitten van radio- en televisiebedrijven. Het bedrijf heeft dit euvel omzeild door de handen ineen te slaan met een financi?le investeerder en een minderheidsbelang te nemen in het consortium. TMG mag het belang van ING in Sky Radio overnemen wanneer zijn marktaandeel in de Nederlandse dagbladen onder de 25 procent daalt. Het uitgeversconcern heeft al belangen in televisie via zijn aandelenpakket van 20 procent in SBS Groep. [u]ANP[/u]

Ad Swartjes, bestuursvoorzitter van TMG: “Sky Radio Limited is een uitstekende onderneming met een goed track record en een groeiende marktpositie. Door deze overname verkrijgt TMG een aandeel in toonaangevende merken in een expanderende radiomarkt. Wij willen graag verder werken met het management van de onderneming dat bewezen heeft geweldige radiozenders te kunnen cre?ren en TMG zal de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf actief ondersteunen.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen