‘NOS beconcurreert zichzelf’

Nederland 2 staat tussen 10 en 26 februari geheel in het teken van de Olympische Spelen. NOS Studio Sport wijkt met het voetbal (Champions League en UEFA) en tennis (Daviscup en ABN Amro-toernooi) uit naar Nederland 1 en 3. “De NOS beconcurreert dus zichzelf, maar voor de sportliefhebber is dit natuurlijk heerlijk“, zegt Ewoud van Winsen, adjunct-hoofdredacteur van NOS Studio Sport, vandaag in de GPD-bladen.

Met zo?n tweehonderd uur live televisie hoeft de sportfan vrijwel geen minuut te missen van de Spelen in Turijn.

Jammer is wel dat de schaatsafstanden tussen 15.00 en 19.00 uur worden afgewerkt, een tijdstip waarop weinig mensen voor de buis zitten“, zegt Van Winsen. “Schaatsen is internationaal nu eenmaal geen grote sport en dicht de gaten tussen wereldwijde publiekstrekkers als kunstrijden, ski?n, ijshockey en shorttrack. Kijkcijfers als tijdens de Winterspelen in Salt Lake City, toen schaatsen hier door het tijdsverschil op prime-time te zien was, zitten er deze keer niet in.

De schaatswedstrijden worden niettemin ?goed aangekleed?. Mart Smeets presenteert alle middaguitzendingen vanuit de ijshal. De schaatsafstanden worden, net als alle andere olympische wedstrijden, in beeld gebracht door de Italiaanse televisie, maar de NOS stelt zelf nog vijf camera?s extra op langs de ijsbaan. De eigen mensen op de baan leveren beeldmateriaal aan voor de ?omlijstende uitzendingen?, als het Olympische Spelen Journaal dat Dione de Graaff elke avond om 19.45 uur presenteert, en Studio Sportwinter, waarin Mart Smeets op de late avond (rond 23.00 uur) met gasten terugblikt op de dag. [u]GPD[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen