NCRV wil niet fuseren met omroepen

De NCRV is niet van plan te fuseren met omroepen als de EO. Het Nederlands Dagblad kopte vrijdag 24 februari op haar voorpagina dat driekwart van de NCRV-leden voor een fusie met de Evangelische Omroep zou zijn. Dit conclu- deerde de krant uit een interview dat zij had met NCRV- voorzitter Leo Born (foto). “Het is echter geen correcte weergave van het interview“, aldus een NCRV-zegsman.

In de wortels horen we gewoon bij elkaar“, vertelde Born in het interview met het ND over collega-omroepen EO en KRO. “En dat vindt onze achterban ook.

Zeventig tot tachtig procent is van mening dat de NCRV, KRO en de EO eigenlijk ??n zouden moeten zijn. We zouden sterker staan als we samen zouden optrekken, elkaar rugdekking geven.” Het aantal van zeventig tot tachtig procent van de achterban, de driekwart die het ND noemt in het artikel, is gebaseerd op de resultaten van een lezersonderzoek van de NCRV Gids uit 2004.

De woordvoerder meldt dat het ND de KRO uit de zinsnede heeft geschrapt “en er wordt niet gesproken over een ‘fusie’, zoals het Nederlands Dagblad meldt. (..) Het is betreurenswaardig dat er incorrecte conclusies getrokken zijn uit een interview, waar niets in wordt gemeld, wat niet ook al eerder door de NCRV als zodanig is geuit. In december hebben directeur Coen Abbenhuis en voorzitter Leo Born zich in een interview in Trouw ook al in dergelijke bewoordingen geuit.” De NCRV staat voor een verbond van de genoemde omroepen, “maar het opgeven van de zelfstandigheid van de individuele omroepen is helemaal niet aan de orde. Dit is ook niet gewenst.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen