Leo Born nieuwe voorzitter van de NCRV

De verenigingsraad van de NCRV heeft Leo Born (61) benoemd tot voorzitter van de NCRV voor een periode van vier jaar. De heer Born was al sinds 1 mei 2005 interim-voorzitter. Leo Born trad aan in een voor de NCRV turbulente tijd, aldus een woordvoerder van de omroep.

Vooral de perikelen rond de Publieke Omroep hadden en hebben volgens de zegsman een grote weerslag op de NCRV als vereniging en omroepbedrijf. Born: ?Het besluit om vrijwel alle bevoegdheden toe te kennen aan de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep, heeft ervoor gezorgd dat de omroepverenigingen ? en dus ook de NCRV – steeds meer in de positie van productiehuis worden teruggedrongen. Feitelijk zijn we nu afhankelijk geworden van de Raad van Bestuur om ons publiek te bereiken. Zowel de VVD als de Partij van de Arbeid willen af van het verenigingsmodel voor omroepen. De NCRV moet daarom nu en in de toekomst tonen wat haar rol en meerwaarde is binnen het publieke bestel en daarvoor ook de politieke waardering krijgen.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen