Kijkcijfer voorspellen: Jamie Oliver’s dinners

Naar een idee van de weblogbezoekers, vanaf heden: ‘Kijkcijfer voorspellen’. Peil je voorspel- lende gave door de SKO-kijkcijfers van nieuwe shows of opmerkelijke uitzendingen te raden.

Voorspel vandaag de kijkersaantallen van:

Jamie Oliver’s school dinners (RTL5, 21:30 / 22:30) – Topkok Jamie Oliver bindt vanaf vanavond de strijd aan met de vette hap op scholen in het nieuwe RTL 5-programma Jamie Olivers School Dinners. De fast-food gerechten die de Britse leerlingen op school voorgeschoteld krijgen zijn te ongezond en Jamie wil het tij keren.

De tv-chef Oliver startte de campagne ‘feedmebetter’, en leverde ruim tweehonderdduizend handtekeningen af bij Downingstreet. Kort daarop trok de regering ruim 400 miljoen euro uit voor de verbetering van schoolmaaltijden.

Hoewel de maatregel volgens verantwoordelijke politici al in de pijplijn zat, vierde de jonge kok dit als een persoonlijke overwinning. “Het is alleen jammer dat er een televisieprogramma aan te pas heeft moeten komen“, beweerde Oliver verwijzend naar de vierdelige serie Jamie Oliver School Dinners dat onderdeel van zijn campagne was. Maar de missie van Oliver verloopt niet overal zo sprookjesachtig. In september protesteerden nog zo’n vijftig leerlingen uit Bristol tegen het nieuwe voedselbeleid van hun school. Ze hadden het gehad met de maatschappelijk verantwoorde maaltijden van de kok. Initiatiefnemers Kelcey Channing (10) en haar vriendinnetje Stacey Harvey konden geen courgettes of knoflookbrood meer zien. Kelcey’s grootmoeder prees haar kleinkind in een plaatselijke krant. “Ik vind het erg goed dat ze voor hun rechten opkomen. Uiteindelijk zijn het niet Tony Blair of Jamie Oliver die al die gezonde troep moeten eten, maar de kinderen zelf.” (GPD)

[hr]

De resultaten

Dinsdag kon men de kijkcijfers van Jamie Oliver’s school dinners (RTL 5) voorspellen. In totaal zijn er 30 voorspellingen gedaan. Onderstaand een overzicht:

Jamie Oliver’s school dinners (SKO-kijkcijfer: 665.000)

Theo zat met 10.000 kijkers verschil het dichtst bij het door SKO geregistreerde kijkcijfer.

[quote]Televisiefreaks – 687.000

Joost – 683.000

Theo – 655.000

Wessel – 650.000

Babs – 625.000[/quote]

Joost is de winnaar van maandag 6 februari

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen