Idol-Rafa?lla: Henkjan nog steeds super (upd)

[img=250,205 left]http://www.rtl.nl/shows/idols3/liveshows/finalist9/gallery/backstage_live5_raffaela_9.jpg[/img]Idols-deelneemster Raffa?la kreeg afgelopen zaterdag van de jury de wind van voren over haar zwangerschap, die ze vorige week bekendmaakte. Raffa?la moet keuzes maken, hield de jury haar voor. Twee carrieres naast elkaar gaat niet, platenmaatschappijen zullen zich twee keer achter de oren krabben voor ze nu met haar in zee gaan, aldus de jury.

Voorzitter Henkjan Smits opperde zelfs dat het ?aandachttrekkerij? was om haar zwangerschap naar buiten te brengen. Raffa?la wreef ondertus- sen de ene na de andere traan weg. “Ik ga vol- gende keer nog meer mijn best doen. Ik weet dat ik het kan. Ook al zit er een kind in mijn buik.

Er leek geen eind aan te komen,” aldus Raffa?la in het Algemeen Dagblad over de kritiek. “Ik heb me er inmiddels bij neerlegd. Ik heb net een gesprekje gehad met Henkjan en hij zei dat hij het allemaal anders had bedoeld. Hij gaat het me nog een keer uitleggen, heeft hij beloofd.” Toch begrijpt ze de jury wel, aldus Raffa?la. “Zij bekijken het vanuit zakelijk oogpunt. Ik reken ze er zeker niet op af. Ik vind Henkjan nog steeds een supergozer.

De combinatie van een zangcarriere en het moederschap – ze is in augustus uitgerekend – vindt Raffa?la niet onoverkomelijk. “Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar ik hoop dat het lukt. Ik wil dit al sinds ik een klein meisje ben. En mijn moeder stond als zangeres in Suriname op het podium tot ze zes, zeven maanden zwanger was. Het kan best, zegt zij.” [u]AD[/u]

Update 09:29

Het schijnt dat mijn commentaar bij Idols afgelopen zaterdag de gemoederen nogal bezig houdt“, zegt Henkjan Smits. “En dan heb ik het in het bijzonder over mijn commentaar op Raffa?la. Ik schijn respectloos over te zijn gekomen. Dat is geenszins mijn bedoeling geweest en ik wil het graag nog meer nuanceren dan ik in de uitzending al deed. Om te beginnen heb ik nooit gedacht, laat staan gezegd, dat het moederschap niet te combineren is met een carri?re. Verder ging mijn kritiek voornamelijk over mijn twijfel of ik wel een plaat met haar wil maken. Niet omdat Raffa?la zwanger is, maar omdat ik twijfel aan de echtheid van dit Emmense talent. Een popster moet namelijk authentiek en echt zijn. Bij Raffa?la kreeg ik steeds meer de indruk dat ze fake is.

Henkjan noemt haar ‘niet oprecht’. “Laten we even nadenken over de auditie. Het begon dat ze met haar vriend was en verkondigde verliefd te zijn op mij, hetgeen ze later weer afdeed als een uit de hand gelopen grap. Maar het belangrijkste hier is dat ze letterlijk zei: ‘Als ik moet kiezen tussen de muziek en mijn vriend, dan kies ik voor de muziek’. Inmiddels heeft ze een andere vriend, die ze nu vier maanden kent en maakt ze bekend tien weken zwanger te zijn en (en hier wringt de schoen) vertelt ze aan de media dat ze hierdoor de laatste drie weken onder haar kunnen had gepresteerd.

De juryvoorzitter benadrukt er geen probleem mee te hebben dat ze kiest voor een dubbele carri?re, die van moeder en popster, “maar de timing is en blijft op z’n zachtst gezegd apart. En we leven anno 2006, de tijd dat een zwangerschap je overkomt ligt ver achter ons. We weten allemaal dat er middelen zijn om een zwangerschap tegen te gaan. Zwangerschap wordt tegenwoordig veel meer gepland dan in onze grootouders tijd. Daphne Bunskoek zei het al in RTL Boulevard: ‘Dit zou in Amerika nooit gebeuren’. Nu weet ik wel dat we niet in Amerika wonen en dat de ambitie van Amerikaanse popsterren over het algemeen vele malen groter is dan de ambitie van de Nederlandse sterren, maar ze heeft wel gelijk. Idols is zo’n gouden kans op een carri?re in de entertainment- wereld, dat het zonde is om die kans te vergooien als je zoveel talent hebt. Doodzonde!

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen