Huidig contract RTL en Endemol niet verlengd

De langdurige contractuele verbintenis die RTL had met producent Endemol zal niet worden verlengd. Dat zegt RTL-baas Fons van Westerloo in Adformatie. Het huidige contract loopt eind dit jaar af. “Een contract in de omvang zoals ik dat heb aangetroffen bij mijn aantreden, zal niet meer gesloten worden“, aldus Van Westerloo in het vakblad.

Het langlopende afnamecontract tussen RTL Nederland en de grote televisieproducent hield in dat RTL vast zat aan een tienjarige afnameverplichting vanaf 1996.

Wanneer de vastgelegde programma-afname niet werd gehaald, moest RTL een boete betalen. Jeroen van Waardenberg, woordvoerder van Endemol, verklaart nog in onderhandeling te zijn over een nieuwe, langjarige verbintenis. “Het jaar is nog lang, de gesprekken zijn heel constructief. Er is geen aanleiding voor ons te denken dat de deur dicht is.

Volgens Van Westerloo zijn er recent gesprekken geweest met Endemol over een beperktere afname van programmavolume. “Daar zijn we niet uitgekomen.” Omdat Endemol met moederbedrijf RTL Group is gaan onderhandelen, staat de deur nog op een kier. Dit jaar spendeerde RTL volgens Van Westerloo 45 miljoen euro bij Endemol en dat was al 25 procent minder dan vorig jaar. Overigens benadrukt Van Westerloo, dat het niet sluiten van een lang contract niets te maken heeft met ontevredenheid over de kwaliteit van de Endemol-programma?s. “We zijn op dit moment juist heel tevreden. En we gaan gewoon verder in een normale klant-leverancier-relatie.” [u]Adformatie[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen