Canal+ vanaf heden Sport1 en Film1

Canal+ gaat vanaf vandaag door het leven als ‘Sport1’ en ‘Film1’. Deze zenders moeten Nederland aan de betaal-tv krijgen, want om de zenders te bekijken moet de abonnee aan de digitale televisie. Daarentegen is de abonnee wel goedkoper uit.

Jeroen Bergman van Chellomedia, de nieuwe eigenaar van Canal+, zegt in het Algemeen Dagblad goed naar de fouten van Canal+ te hebben gekeken.

De prijs gaat omlaag van 33 euro naar ongeveer 20 euro per maand voor Sport1 ?n Film1. Verder is geen aparte decoder meer nodig. De kijker is wel verplicht bij de kabelaanbieder een abonnement te nemen op digitale televisie. “Doordat we de zenders digitaal aanbieden kunnen we opeens veel meer“, zegt Bergman. Zo wordt Sport1 een 24-uurs sportzender die de belangrijkste voetbalcompetities van Europa uitzendt (o.a. de FA Cup en de Champions League). Op wedstrijdavonden wordt de zender uitgebreid tot acht kanalen, waardoor de kijker zelf beslist welke wedstrijd hij volgt. Verder zijn Amerikaans basketbal en honkbal, de Engelse dartscompetitie en Nederlands hockey en basketbal te zien. Sport1 heeft bovendien belangstelling voor de Eredivisierechten van Versatel.

Achter Film 1 zitten vier kanalen. Canal+ zat op de 230.000 abonnees. Bergman: “We streven naar een flinke groei, maar betaal-televisie blijft een minderheidsmarkt in Nederland door ons uitgebreide kabelnet. Kijkers hebben hier toegang tot dertig zenders, in Engeland maar vijf. Dat verklaart waarom hier maar acht procent digitaal kijkt tegen zestig procent in Engeland.” [u]AD[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen