AVRO viert 60 jaar ‘Arbeidsvitaminen’

Het AVRO-radioprogramma Arbeidsvitaminen bestaat op 19 februari zestig jaar. “Daarmee is dit programma het langstlopende radioprogramma van Nederland, Europa en hoogstwaarschijnlijk van de wereld“, aldus een woordvoerder van de AVRO. Zij spreekt van een ‘uniek record’. “Reden genoeg voor een feestje.

Daarom pakt de AVRO op 3 FM het gehele jaar door groot uit. Arbeidsvitaminen trapt in de week van 20 februari af met de diamanten feestweek.” Het programma brengt dan muziek uit alle decennia van de Vitaminen en dat is uniek voor een popzender in Nederland, zegt de woordvoerder. Ook heeft Arbeidsvitaminen de eerstgedraaide plaat teruggevonden.

Met het nummer ?Go Ahead? van The Columbia Orchestra begon de eerste uitzending op 19 februari 1946. “Een week Arbeidsvitaminen zoals de luisteraar nog nooit heeft gehoord.

Presentatoren die de laatste jaren de revue hebben gepasseerd, zijn onder meer Kas van Iersel, Aldith Hunkar, Bas Westerweel, Hans Schiffers en de vorig jaar overleden Wim Rigter. Sinds 2001 is Gerard Ekdom de host van AVRO Arbeidsvitaminen. Gerard zal een aantal ex-presentatoren ontvangen in deze jubileumweek. “Het langstlopende radioprogramma is nog steeds toonaangevend populair. De oermoeder aller verzoekshows is nog steeds een luistercijferkanon van jewelste. Wekelijks luisteren er nog steeds miljoenen mensen naar de Arbeidsvitaminen.” AVRO Arbeidsvitaminen is iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur te horen op 3FM.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen