746.000 kijkers voor TweeVandaagDe kijkcijfers van dinsdag 7 februari 2006 (SKO)

[hr][img=300,220 left]http://www.fadimeorgu.com/images/Fadime_Ned.jpg[/img][u]TweeVandaag (AVRO/TROS/NOS, Ned2, 18:23)[/u] ? VVD-mediawoordvoer- der Fadime ?rg? was gisteren in het nieuws bij TweeVandaag. Het Tweede Kamerlid heeft jarenlang de acade- mische titel doctorandus gevoerd, zonder dat ze ook daadwerkelijk academisch geschoold was. Dat bleek gisterenavond uit een reportage van het actualiteitenprogramma.

Op verschillende websites, waaronder die van de VVD-fractie in de Tweede Kamer en op www.parlement.com, wordt gemeld dat de parlementari?r doctorandus is.

Ook in de Tweede Kamer hangt sinds 2003 een foto van Org? waarop ze ten onrechte de academische titel voert. Volgens het Parlementair Documentatie Centrum, dat de cv’s van kamerleden op internet zet, krijgt ieder kamerlid elk jaar het nadrukkelijke verzoek hun gegevens op juistheid te controleren. ?rg? staat daar al sinds haar kandidaatstelling voor de VVD in 1998 ingeschreven als drs. In werkelijkheid blijkt dat Fadime ?rg? de lerarenopleiding Engels en Duits heeft gedaan aan de Hogeschool van Rotterdam. Op haar cv staat dat zij Engels en Duits aan de Universiteit van Rotterdam heeft gestudeerd. Dit is echter niet mogelijk omdat deze universiteit geen Letterenfaculteit heeft. Enkele weken geleden heeft ze in Tilburg een post-HBO opleiding afgerond. Door de overgangssituatie in het onderwijs naar het nieuwe bachelor en master systeem, heeft ?rg? nog mogen kiezen tussen de drs. of master titel. In het verleden raakten kamerleden zoals VVD-staatssecretaris Charles Swietert (1982) en PvdA-Kamerlid Evan Rozenblad (1994) in opspraak wegens onjuistheden op hun cv. Zo noemde Swietert zich doctorandus hoewel hij nooit aan een universiteit was afgestudeerd. TweeVandaag werd gisteren door [u]746.000 kijkers (madl: 15.3%)[/u] bekeken op Nederland 2.

[hr][u]RTL Boulevard (RTL4, 18:34)[/u] – RTL Boulevard besteedde gisterenavond aandacht aan het nieuwe NET 5-programma In het spoor van Peking Express, waarin bekende Nederlanders stilstaan bij mooie plekken langs de route die de kandidaten van het programma Peking Express afleggen. RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde gaf aan dat hij afwijzend zou reageren als hij voor een dergelijk programma gevraagd zou worden. “Ik zou er niet aan moeten denken“, aldus Verlinde. “Als het geen vijf sterren heeft, vind ik het niks. Ze hebben mij ook ooit eens gevraagd voor de Postcode Loterij of zo en dan naar zo’n dorp toe. Ik kan dat niet. Ik denk altijd dat ik er ontzettend ziek van terug kom. Ik denk echt dat ik naar zo’n land toe ga en ze sturen mij naar Peking, dat ik dan iets drink en dan mijn leven lang bacteri?n heb waar ik niet vanaf kom.” RTL Boulevard werd gisteren door [u]1.114.000 kijkers (madl: 21.5%)[/u] rond half zeven bij RTL 4.

[hr][u]Jamie Oliver’s school dinners (RTL5, 21:31)[/u] – RTL 5 bracht gisteren de eerste van vier afleveringen van Jamie Oliver’s school dinners op de buis. Het programma had aan CSI: Miami een zeer goede lead-in. Deze Amerikaanse serie werd door 1.102.000 kijkers (madl: 16.5%) bekeken. Jamie Oliver’s school dinners trok [u]665.000 kijkers (madl: 10.0%)[/u]. In dit programma is te zien hoe topkok Jamie Oliver op oorlogspad is. Hij trekt ten strijde tegen het junkfood dat kinderen op Engelse scholen voorgeschotel krijgen. Hij trok er een jaar voor uit om actie te voeren bij schoolbestuurders, cateringbedrijven, ouders en de overheid. “Ik heb m’n gezin een jaar bijna niet gezien. Maar hopelijk plukken alle kinderen in Groot-Brittanni? uiteindelijk de vruchten van deze actie.” Jamie is ??n van de bekendste en rijkste tv-koks ter wereld. In 2004 zette Sweet as Candy, zijn bedrijf met bijna 200 werknemers, ruim elf miljoen euro om. In 2005 is dit bedrag naar verluidt ruimschoots overschreden.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen