Yorin FM behoudt zendernaam (upd)

Radiozender Yorin FM is sinds gisteren officieel in handen van SBS. “Yorin FM is een juweeltje“, aldus Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS, bij RTL Boulevard.

Die moesten we hebben. Dit is onze droom van SBS.” “Uiteindelijk moet er geld verdient worden. Er zullen keuzes moeten gemaakt worden. Yorin kent iedereen, is een mooie naam.

De zendernaam wil SBS dan ook behouden. “Ik moet het nog goed leren uitspreken, maar in principe wordt de naam absoluut behouden, zeer zeker.” Over de toekomst van de Yorin FM-dj’s zegt Tillieux: “Iedereen wordt met open armen ontvangen.” E?n van die dj’s, Rob Stenders, is teleurgesteld in de gang van zaken: “Het is natuurlijk altijd prettig als de directie even contact met je opneemt. Wij moeten altijd alles in de krant lezen. Zo zal het altijd zijn, vrees ik.

RTL-baas Fons van Westerloo hoopt op succes voor Yorin FM. “Ik denk toch dat het bij RTL een beetje onder een slecht gesternte is begonnen. De licentie kostte heel erg hoog. Moeilijk terug te verdienen.” “In elk geval weten we wie SBS zeker graag wil overnemen. Dat zijn Stenders, is Jensen, maar dat is up to SBS.” Overigens gaat ook het gerucht dat de tv-show van Jensen mee verhuist.

Volgens het web-log Dutchmedia bedraagt het bod dat SBS op Yorin FM heeft gedaan tien miljoen euro. Tevens meldt het weblog dat Yorin FM medio april zal verhuizen naar het gebouw van SBS.

Update – SBS gaat Yorin FM ombouwen tot een radiozender voor een breder publiek, aldus Patrick Tillieux in het Financieele Dagblad. “De aankoop is de ontbrekende vierde pijler in onze multimediastrategie naast televisie, internet en een magazine. Radio is bij uitstek een ochtendmedium. Het sluit perfect aan op onze televisieactiviteiten ’s avonds. Al onze concurrenten doen dat al. Het is duidelijk dat ons marktaandeel moet groeien want anders is de zender niet winstgevend. De programmering wordt breder maar nog steeds wel voor een jong publiek, net als op televisie.” De aanpassing start halverwege 2006.

Plannen voor nog een radiozender heeft SBS Nederland vooralsnog niet. “Als eerste stap is dit voldoende. Ik weet dat Sky Radio in de etalage staat, maar we zien wel wat dat wordt.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen