TROS zendt Mis(s) Verkiezing 2006 uit

De TROS zendt in mei de Mis(s) Verkiezing 2006 uit op Nederland 2. Hierin wordt gezocht naar ‘de mooiste, slimste, charmantste, meest doortastende en meest krachtige gehandicapte jonge vrouw van Nederland’.

Lucille Werner, zelf lichamelijk gehandicapt, is initiatiefneemster en gezicht van het nieuwe programma. Zij heeft er samen met de TROS voor gekozen het live-televisieprogramma bij de TROS uit te zenden, zegt een woordvoerder van de omroep. BNN bracht in september 2004 nog naar buiten dat zij de Mis(s) Verkiezing zouden uitzenden.

Patrick Lodiers zou het programma op 1 maart samen met Lucille presenteren. Werner heeft op het laatste moment toch nog voor de TROS gekozen. ?We zijn erg blij dat Lucille haar bijzondere show bij de TROS heeft ondergebracht“, vertelt TROS-directeur Julius Minnaar. “Ze is een vast TROS-gezicht en erg succesvol met ons dagelijkse spelprogramma Lingo. Mede daarom willen wij graag dat haar Mis(s) Verkiezing 2006 bij ons te zien is.?

Lucille: ?Met deze spectaculaire verkiezing wil ik het taboe rond gehandicapten doorbreken. Ik wil laten zien dat gehandicapten prachtige mensen zijn, dat ze een mooi verhaal hebben en krachtig zijn. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de integratie van gehandicapten in onze maatschap- pij.? Er hebben zich tot nu toe bijna 150 vrouwen als kandidaat voor het programma aangemeld. Vrouwen tussen 18 en 28 jaar met een zichtbare handicap kunnen zich nog steeds inschrijven via www.misverkiezing.nl. De winnares van het programma wint een jaarcontract als ambassadeur van gehandicapt Nederland. Naast het kroontje wint de Mis(s) ook een auto en een vakantiereis.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen