TROS gaat samenwerken met regionale zenders

[img=250,247 left]http://tros.nl/uploads/tx_persons/doodewaerd.jpg[/img]TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd (foto) heeft in zijn nieuwjaarsspeech bekend gemaakt in 2006 met twee regionale zenders te gaan samenwerken. Met RTV Noord-Holland is een samenwerking op tv-gebied afgesproken en met Bingo Radio, de Utrechtse zender van voormalig 3FM-co?rdinator Paul van der Lugt, wordt samengewerkt op gebied van digitale radio.

Van Doodewaerd blikte in zijn speech terug op een roerig jaar waarin de TROS voor een forse bezuiniging kwam te staan en van veel medewerkers afscheid moest nemen. De plannen van politiek Den Haag zorgen ervoor dat de publieke omroep een speelbal is geworden, vindt van Doodewaerd. Het marktaandeel daalt, reclame inkomsten dalen en de toekomst van de drie netten staan ter discussie.

Desondanks heeft de TROS zich bewezen als stabiele en sterke factor“, laat een woordvoerster weten. “Op televisie, radio en internet waren we zeer succesvol (gemiddeld 15,1 procent kijktijdaandeel), de oplage van TrosKompas en TV Krant zijn gestegen en ook waren er vele succesvolle verenigingsactiviteiten.

Met grote zorg kijkt Van Doodewaerd naar de ontwikkelingen van het bestel. Voor de toekomst wil de TROS haar eigen visie en strategie ontwikkelen. “TROS bepaalt haar eigen toekomst, desnoods tegen de stroom in. De Grootste Familie van Nederland heeft aandacht voor het individu en vindt de kijker en het gezin de belangrijkste waarde.” Naast de samenwerking met regionale omroepen, wil de TROS de band met de regio versterken door met shows als Muziekfeest op het Plein het land in te gaan.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen