Stenders en Jensen mee naar SBS

RTL zet vanmiddag zijn handtekening onder een contract waardoor Yorin FM wordt verkocht aan concurrent SBS. Dat meldt het ANP. De dj’s van het verliesgevende popstation vertrokken vanmorgen al vanuit Hilversum met een truck naar het SBS-pand in Amsterdam om daar de uitzendingen te verzorgen.

Aangekomen in Amsterdam zongen de dj’s een welkomstlied.

Hoeveel SBS voor Yorin FM betaalt, is niet duidelijk. SBS was al langere tijd op zoek naar een radiozender. Naast SBS waren ook ondernemer Lex Harding, De Telegraaf en PCM Uitgevers ge?nteresseerd. DJ’s Rob Stenders en Robert Jensen verhuizen met Yorin FM mee, meldt het Algemeen Dagblad. Jensen gaat in eerste instantie mee voor een klein half jaar. Daarna beslist hij of hij definitief overstapt. Over het lot van Henk Westbroek is nog niets bekend.

Westbroek: “Het station heeft gezwalkt. Er is nooit gekozen voor een heldere lijn die is vastgehouden. In de tijd dat ik er bij zit is de muzikale koers van het station vijf keer veranderd. Vijf keer! Dodelijk. De plaatjes waarvan we eerst hard riepen dat we ze n???ooit zouden draaien, stonden een dag later juist pontificaal op het hoofdmenu. Had zo?n leidinggevende weer eens een marktonderzoekje laten uitvoeren. En voor je het wist stond je dan Britney Spears aan te kondigen. En zo’n formulewijziging werd dan niet netjes aan de luisteraars medegedeeld. Nee, die plaatjes werden er een beetje geniepig tussendoor gedraaid. Luisteraars konden daar geen touw aan vastknopen. Had je ze eindelijk veroverd, dan joegen we ze eigenhandig weer weg.

RTL-baas Fons van Westerloo reageert betreurd op het verlies van Yorin FM. “We hebben aangekondig dat we Yorin aan het verkopen zijn, dat is bijna rond“, aldus Van Westerloo. “Dat zijn wel beslissingen die pijn doen, dat doe je niet met groot plezier uiteraard. Op een gegeven moment moet een onderneming als deze, wat ook onderdeel is van een hele sterke Europese mediagroep, soms dat soort besluiten nemen. Je ziet ook vaak gebeuren dat dit soort zenders die verkocht worden aan anderen dan onder een nieuw bedrijf lekker gaan floreren. Dat zou ik helemaal niet erg vinden, want dat gun ik de mensen van harte.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen