‘Programmering Yorin FM blijft overeind’

SBS en RTL Nederland hebben vandaag de koopovereenkomst voor Yorin FM getekend. Hierdoor voegt SBS aan de drie televisiezenders (NET 5, SBS 6 en Veronica) en de printactivi- teiten nu ook radio toe.

We zijn zeer verheugd met de overname van Yorin FM“, aldus Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS.

Deze aankoop versterkt de positie van SBS als mediabedrijf en vergroot onze crossmediale kracht. SBS heeft er geen misverstand over laten bestaan graag ook op het gebied van radio actief te worden. Die wens wordt hiermee gerealiseerd. Een crossmediale aanpak is de basis van de strategie van SBS. Een eigen radiozender is daarom voor ons van belang.

RTL-baas Fons van Westerloo hoopt dat Yorin FM alsnog zal gaan floreren. “Wij zijn blij dat Yorin FM overgaat naar een sterke mediagroep met grote ervaring met radio elders in Europa. SBS geeft een groot aantal medewerkers de kans om onder een nieuw gesternte te floreren. Wij wensen SBS en degenen die gaan meewerken aan het nieuwe Yorin FM veel succes.

Voor de luisteraars van Yorin FM zal de overname door SBS op korte termijn nauwelijks gevolgen hebben. Tillieux: “De programmering van de zender blijft vooralsnog overeind. Het belangrijkste is dat de zender en de medewerkers een plek binnen de organisatie van SBS krijgen. Natuurlijk gaan we daarna meteen werken aan de verdere versterking en verbetering van de zender.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen