‘Groenhuijsen beste NOS-correspondent’

Samen met Haye Thomas verdient Charles Groenhuijsen de titel beste NOS-correspondent. Dat blijkt uit een enqu?te van het NOS Journaal, meldt het ANP.

Groenhuijsen is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met de NOS over ontbinding van zijn contract. De internetenqu?te ging over tien categorie?n. De uitslag wordt zondag na het reguliere 8-uurjournaal op Nederland 1 en 2 onder de noemer ‘De keuze van de kijker’ door oud-nieuwslezer Harmen Siezen gepresenteerd op televisie. In totaal zijn 400.000 stemmen uitgebracht.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Sacha de Boer (voor Harmen Siezen) wordt gezien als meest favoriete NOS-nieuwslezer. De Bijlmerramp en de Molukse gijzelingsacties vinden de stemmers het belangrijkste binnenlandse nieuws van de afgelopen vijftig jaar. In de categorie buitenland zijn de val van de Berlijnse Muur en de aanslagen in de VS volgens de deelnemers aan de enqu?te het belang- rijkste nieuws. De vrijlating van Nelson Mandela betitelen de stemmers als positiefste nieuws, net als de ontspanning tussen Amerika en Rusland. Het mooiste sportmoment was het doelpunt van Marco van Basten tijdens het EK voetbal in 1988, terwijl Erwin Kroll zich beste weerman mag noemen. [u]ANP[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen