Eyeworks werkt aan Nederlandse versie Golden Girls

Het productiehuis Eyeworks van Reinout Oerlemans werkt aan een Nederlandse versie van de Amerikaanse comedyserie The Golden Girls. Dat heeft Eyeworks woensdag laten weten. Showbizzkenner Evert Santegoeds meldde eerder op de dag nog dat scenarioschrijver Chiem van Houweninge aan een Nederlandse Golden Girls werkt, maar dat is volgens Eyeworks onmogelijk. “De remakerech- ten van de Amerikaanse serie liggen bij onze afdeling Film & TV Drama“, zegt een woordvoerder.

Eyeworks heeft woensdag contact gehad met Van Houweninge, die onder meer voor Oppassen en Zeg ‘Ns Aaa schreef. “Van Houweninge heeft Eyeworks laten weten slechts op een feestje te hebben gezegd dat hij het wel leuk zou vinden om de serie te bewerken. Er is geen sprake van samenwerking met Chiem van Houweninge, en een Nederlandse bewerking van Golden Girls wordt op dit moment door Eyeworks ontwikkeld en kan alleen door Eyeworks worden geproduceerd“, aldus de zegsman.

De Nederlandse versie van The Golden Girls zit momenteel in de beginfase van ontwikkeling, vertelt de persvoorlichter. “We zijn nu eerst aan het bepalen hoe we een remake voor ons zien. Daarna gaan we het pitchen bij omroepen.

The Golden Girls was van 1985 tot 1992 een groot succes op de Amerikaanse televisie. De serie volgt vier vrouwen op leeftijd die samenwonen in een huis in Miami. Van de vier hoofdrolspeelsters is alleen actrice Betty White (89) nog in leven.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen