Volkskrant-recensent haalt uit naar Gek op Jack

Foto: Roy BeuskerJean-Pierre Geelen, de tv-recensent van De Volkskrant, begrijpt het succes van Linda de Mols komedieserie Iedereen Is Gek Op Jack niet. “Raadselachtig. Want Gek op Jack is niet zo leuk. Te uitge- sponnen, te geforceerd“, vindt hij. Geelen stelt bovendien dat de acteerprestaties van De Mol tegenvallen. “De Mol, die eerder blijk gaf van enig acteertalent, blijft nu wat achter. De serie drijft vooral op het aanstekelijke talent van Jeroen van Koningsbrugge, en diens ‘moeder’ Beppie Melissen.

Geelen vindt Gek op Jack te veel een kopie van de Amerikaanse serie Everybody Loves Raymond. “De reeks is een veel te letterlijke kopie van het Amerikaanse voorbeeld. Bewerkt door onder anderen Frank Houtappels van ’t Spaanse Schaep en Dennis van de Ven, Van Koningsbrugges kompaan in Draadstaal. Mannen dus die beter kunnen, zolang ze maar de ruimte hebben, en niet zo vast zitten aan Amerikaanse scripts en te lang uitgesponnen grappen.”

De lachband is ‘irritant’, vindt Geelen. “Weliswaar beweerde Linda de Mol – vast naar waarheid – dat de lach is opgenomen van publiek dat naar de uitzendingen keek, maar het effect is net zo dodelijk als anders. Vooral wanneer die lach misplaatst is. Zaterdag: Jack maant zijn vrouw tot spoed voor een bioscoopbezoek. Vanaf de trap naar boven: ‘Schiet nou op, want ik wil aan het gangpad zitten!’ En dan een lachsalvo. Raadselachtig.

Iedereen Is Gek Op Jack trok zaterdag voor de tweede week op rij ruim twee miljoen kijkers naar RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen