Clairy Polak begrijpt afwijzing Eva Jinek

Foto: Hans PeterClairy Polak, jarenlang presentatrice van Nova, heeft er begrip voor dat Eva Jinek niet aan de slag mocht als centrale pre- sentator van Nova-opvolger Eva Jinek. Jinek werd op het laatste moment afge- wezen, omdat ze een relatie heeft met topadvocaat Bram Moszkowicz. “Zij had van tevoren moeten zeggen dat ze een relatie heeft met Bram Moszkowicz. Als presentator moet je het niet doen met een man die van de rechter ‘maffiavriendje’ genoemd mag worden“, zo laat Polak weten.

Jinek was ‘not amused’ met de reden die Nieuwsuur opgaf. “Eva gooit het op seksisme. Maar er zijn principiële en praktische redenen om haar dan geen kritische interviews te laten houden“, vindt Polak.

Zelf werd Polak ook geweigerd door Nieuwsuur. “Ik moest weg van de NOS omdat ik te links zou zijn. Maar toen half Nederland mij opeens toch heel goed bleek te vinden, is een compromis bedacht. Ik zou één of twee keer diepte-interviews op locatie houden. Daar zijn er maar twee van gekomen. Op een gegeven moment dacht ik: de enige die níet naar de studio mag komen, ben ik. Ik houd de eer aan mezelf.”

Polak is momenteel te zien in Buitenhof en te horen op Radio 1.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen