Jeroen van der Boom: ‘Weekend Miljonairs nog niet zeker’

Foto: Roland J ReindersHet is volgens Jeroen van der Boom nog niet zeker dat hij het programma Weekend Miljonairs nieuw leven in gaat blazen op SBS 6. De vorige presentator van de quizshow, Robert ten Brink, zei zondag in Life 4 You dat hij het erg vindt dat niemand hem op de hoogte houdt. “Als ik voor honderd procent zeker wist dat ik het ga doen, had ik hem gebeld. Maar het is nog niet zeker. SBS wil het graag en ik sta er ongelooflijk voor open, maar het gaat niet over een nacht ijs“, reageert Van der Boom.

Van der Boom zegt dat de gesprekken pas sinds kort lopen. “Ik ben tweeënhalve week geleden, tijdens The Voice of Holland, benaderd door John de Mol en SBS of ik interesse had om zoiets te doen. Ik zei: ‘Ik vind het hartstikke leuk om te doen, maar het moet wel passen. We moeten doordeweeks opnemen, zodat ik in het weekend kan optreden.’

Er zijn veel haken en ogen, stelt Van der Boom. “Verbreding is altijd goed. Guus Meeuwis doet nu Ik Hou Van Holland. De combinatie is dus best te maken, maar ik wil geen enkele stap terugdoen op muziekgebied, want daar ben ik heel lekker mee bezig. Het moet passen als een jas, en past het niet, dan gewoon niet.”

De zanger weet niet of Weekend Miljonairs te combineren is met een nieuw seizoen van The Voice. “Het is van dezelfde producent. Natuurlijk heb ik daarover gesproken. Aan de andere kant: ik heb er negentien weken gezeten en het waren lange dagen. Om in juli weer op zoek te gaan naar een nieuwe voice, dat weet ik nog niet.”

Robert ten Brink ‘ziek’ van verlies spelshow

Robert ten Brink zei zondag dat hij het vreselijk vindt dat hij Weekend Miljonairs verliest. “Ik ben er behoorlijk ziek van, ja. Het is mijn programma. Ik ben er zelfs voor naar RTL gekomen, toen het bij SBS wegging.  Het ergste vind ik de stilte die eromheen hangt. Al die mensen met wie ik jarenlang dat programma heb gemaakt, daar hoor je niets van. Ik hoor dat dan in de wandelgangen. Toen ik Klasgenoten overnam van Koos Postema, heb ik hem ook gebeld, maar ik hoor helemaal niets.”

Wel wenst Ten Brink zijn opvolger veel succes. “Ik vind het een schat van een jongen verder en ik wens hem veel succes. Het is een waanzinnig moeilijke quiz. Het is geen pimpampetten wat hij gaat doen. Het is doodzonde dat het niet bij RTL blijft.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen